Redactie - 26 november 2013

Dimension Data breidt aantal datacenterlocaties uit van 7 naar 11


ICT-dienstverlener Dimension Data opent tot eind maart 2014 wereldwijd vier nieuwe datacenters. De toevoeging van de nieuwe locaties brengt het totale aantal wereldwijde publieke managed cloud platforms (MCP’s) van Dimension Data op elf. Ze zijn verdeeld over Noord- en Zuid-Amerika, EMEA, Azië-Pacific en Australië.

Volgens het bedrijf was de toevoeging van de vier locaties nodig door de snelle groei van het aantal klanten. De MCP’s van Dimension Data hosten de Infrastructure-as-a-Service- (IAAS) in de publieke cloud en de Managed Hosting-diensten van het bedrijf. Elke MCP biedt eindgebruikers in die regio snelle toegang tot veilige, betrouwbare, enterprise-ready publieke, private en hosted private clouddiensten. Eén van de reeds bestaande datacenters van Dimension Data staat in Amsterdam.

Dimension Data levert Compute-as-a-Service-oplossingen (CaaS) in de publieke en private cloud, die selfservice-, cloud-gebaseerde compute-, storage- en netwerk-middelen bieden. In tegenstelling tot ‘best-effort’ cloudproviders levert Dimension Data clouddiensten met hoge SLA’s, configureerbare netwerken, security en hoogwaardige systemen voor de ondersteuning van productie-SaaS- en webapplicaties, enterprise-applicaties, zoals SAP, en ook voor test- en ontwikkeldoeleinden.

(DT)

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!