'Internet of Things wordt grootste aanjager in ICT-sector'
27-11-2013
Deel dit artikel:

'Internet of Things wordt grootste aanjager in ICT-sector'


De toename van het aantal toepassingen waarbij machines data via internet verspreiden, leidt de komende jaren tot enorme kansen voor klanten en leveranciers in de ICT-sector. Dat concludeert onderzoeksbureau Frost & Sullivan.

Vooral de opkomst van goedkope machinesensoren, cloud computing, mobiel werken en uitgebreide mogelijkheden voor data-analyse, draagt volgens het bureau bij aan de snelle groei van het Internet of Things (IoT).

Doordat machines veel meer data genereren dan mensen, leidt IoT tot talloze nieuwe kansen. Organisaties kunnen de machinedata analyseren, gebruiken, opslaan en verwerken in allerlei toepassingen in de cloud. Uiteindelijk komen de gegevens ten goede aan de bedrijfvoering. Ze leiden tot betere efficiëntie en doelmatigheid binnen organisaties.

Het zijn vooral de leveranciers van clouddiensten en big data analytics tools die garen spinnen bij de enorme vlucht van het Internet of Things. Ook klantorganisaties in de transport en logistiek zullen bovengemiddeld profiteren van de technologie.

(DT)

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Internet