Redactie - 28 november 2013

Gigaset start met levering Android tablets


Gigaset, leverancier van telecomoplossingen, betreedt de tabletmarkt met twee nieuwe Android-gebaseerde premium tabletmodellen in een 8-inch- en een 10,1-inch-formaat. Zo zet het bedrijf een nieuwe stap in de verbreding van de ‘Gigaset 2015’-strategie.

Gigaset staat bekend om zijn DECT-telefoons en introduceerde onlangs de SL930A Android-telefoon. "En binnenkort gaan we daarmee verder met twee premium tablets die onze missie onderstrepen om hoogwaardige communicatietools voor het thuisnetwerk te leveren. Nu doen we dat voor het eerst in de mobiele arena”, zegt Charles Fränkl (foto), CEO van Gigaset.

De Gigaset QV830 en QV1030 zijn respectievelijk het nieuwe 8-inch- en 10,1-inch-tabletmodel waarmee Gigaset als fabrikant van premium tablets de Europese tabletmarkt betreedt. Er staat een grootschalige lancering op het programma voor de uitrol van de tablets in geheel Europa. Het grote display van de 10,1-inch-tablet met 2560x1600 pixels en 300 dpi. De tablet heeft verder een quad-core-processor (1,8 GHz Nvidia T40S Cortex A15), stereogeluid en een 8-megapixelcamera met dual-led-flitser. Beide tablets draaien op het besturingssysteem Android 4.2.2, bekend als Jelly Bean.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!