Asimo Infotech installeert NETGEAR oplossingen bij Quintus in Kampen
30-11-2013
Deel dit artikel:

Asimo Infotech installeert NETGEAR oplossingen bij Quintus in Kampen


Asimo Infotech, een automatisering en communicatiespecialist voor MKB-bedrijven en nonprofit organisaties, heeft een NETGEAR oplossing aan Quintus geleverd, hèt centrum voor kunsteducatie in Kampen. Quintus organiseert lessen, cursussen en culturele activiteiten op het gebied van muziek, beeldende kunst, theater, dans en literatuur.

Quintus en Asimo Infotech werkten voor het eerst samen tijdens de migratie van het netwerk van de administratieafdeling, tot voor kort in beheer van de gemeente Kampen, naar een netwerk in eigen beheer. Na de succesvolle afronding van dit project, werd Asimo Infotech ingeschakeld voor de verbetering van de IT-infrastructuur in het centrum voor kunsteducatie.

Gasten
Het centrum voor kunsteducatie is gevestigd in een klassiek oud pand. Met hoge plafonds, lange gangen en veel verschillende lokalen was de bekabeling – en hiermee het Internet bereik op de locatie beperkt. Door de toename in gebruik van PC’s en andere mobiele apparatuur tijdens lessen en workshops nam de behoefte naar een goed en snel draadloos netwerk voor zowel werknemers en gasten toe. De opslag van steeds meer digitale bestanden zorgde tevens voor een gebrek aan opslagcapaciteit.

Vanwege de complexe lay-out van het centrum, werd snel besloten dat de nieuw te installeren oplossing draadloos moest zijn. Een duidelijk gescheiden en goed beveiligde Internetomgeving voor werknemers en gastgebruikers was tevens een vereiste. En daarnaast moest de toekomstige oplossing makkelijk zijn in beheer en uitbreidingsmogelijkheden bieden voor de toekomst.

Misco
Naar aanleiding van een mailing van MISCO kwam Asimo Infotech op het idee om de producten van NETGEAR te bekijken voor het gebruik van een groter draadloos netwerk. Na overleg met Jeroen Basten van MISCO werd een afspraak gemaakt met NETGEAR. Alhoewel de componenten van NETGEAR iets duurder uitpakten dan andere oplossingen, bleken de oplossingen te voldoen aan alle eisen van Asimo Infotech en Quintus. Pim van Esch (foto) van Asimo: “De schaalbaarheid van de NETGEAR systemen gekoppeld met het makkelijke beheer en grote opslagcapaciteit gaven de doorslag. Daarbij is vanuit NETGEAR goed meegedacht over de prijs.”

ReadyNAS
Voor de realisatie van dit project werd een ReadyNAS Ultra 6 van NETGEAR besteld. Het storagesyteem is speciaal ontwikkelt voor veeleisende gebruikers en maakt het gebruik van digitale content zoals muziek, foto en video mogelijk op iedere locatie in het pand, mits er een verbinding is met het Internet. Tevens beschikt de oplossing over een uitgebreide opslagcapaciteit. Hierdoor is geen aparte server voor opslag meer nodig aangezien 80% via het Internet gaat. Zo is de exchange mail voor docenten nu bijvoorbeeld helemaal gebaseerd op online applicaties.

Het hart van het systeem wordt gevormd door de WC7520 wireless controller van NETGEAR die samen met de installatie van zes NETGEAR ProSafe WNDAP350 access points snelle draadloze Ethternet verbinding mogelijk maakt in het hele centrum. “In eerste instantie hebben wij de oplossing gepresenteerd aan docenten en hebben wij zo’n 10 testpersonen geselecteerd om de nieuwe netwerkoplossing in een kleine omgeving te testen,” zegt van Esch. “Door de terugkoppeling van de gebruikers hebben wij verschillende zaken kunnen finetunen en zijn de kinderziektes er uit. Hierbij was de snelle samenwerking met NETGEAR essentieel.” “De lijnen waren kort en ik kreeg snel feedback op vragen zodat wij bij de uitrol van het systeem niet voor onverwachte verrassingen kwamen te staan.”

“Het Internet werkt inmiddels in de grote zaal, in de hallen en lokalen en docenten en gastgebruikers hebben ieder hun eigen gebruikersruimte. Ook opslag is niet langer een probleem,” concludeert van Esch. Het centrum van kunsteducatie wordt momenteel uitgebreid met de bouw van een nieuwe vestiging waar in de toekomst ook een draadloos netwerk zal moeten worden geïnstalleerd. Daarnaast bestaat er een kans dat de culturele instellingen van Kampen op termijn meer gaan samenwerken en is er gesproken over een mogelijke integratie van alle systemen. “Op basis van het gebruik van een nieuw IT infrastructuur ontstaan vaak nieuwe behoeftes en wensen. Met de geïnstalleerde NETGEAR systemen is toekomstige uitbreiding eenvoudig en schaalbaar. Indien nodig kunnen wij Quintus dan ook gemakkelijk in hun nieuwe behoeften tegemoet te komen.”


Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB