Samsung KNOX security software kampt met bugs, vertragingen en gefustreerde klanten
05-12-2013

Samsung KNOX security software kampt met bugs, vertragingen en gefustreerde klanten


De Samsung KNOX security software kampt met bugs, vertragingen en gefrustreerde klanten, zo melden werknemers in de The Wall Street Journal. Samsung wil met het mobiele beveiligingsplatform KNOX meer vaste grond in de zakelijke markt krijgen, omdat de meeste omzet tot nu uit de consumentenmarkt wordt gehaald.

Samsung ziet veel vraag naar zijn smartphones en tablets. Samsung probeert daardoor meer een aantrekkelijke partij te zijn voor zakelijke klanten met de KNOX security software, maar dat is voor de hardwareleverancier even wennen.  

De software houdt persoonlijke en bedrijfsdata op mobiele toestellen gescheiden. Het biedt daarbij encryptie, VPN-verbindingen en mobile device management voor BYOD omgevingen.

Samsung For Enterprise (SAFE)
Knox maakt deel uit van het Samsung For Enterprise (SAFE) programma. SAFE moet het ondernemingen makkelijk maken geschikte mobiele Android devices voor zakelijk gebruik te vinden. De mobiele devices met het SAFE logo voldoen aan de beveiligingseisen van Samsung. Zo beschikken SAFE smartphones en tablets over geavanceerde beveiligingsmogelijkheden die zijn toegespitst op zakelijk gebruik, waaronder device-based verificatie. 

Mobile Device Management
Met het SAFE-programma kunnen IT managers de mobiele IT-omgeving gericht aansturen en beveiligen. Zij gebruiken daarvoor de SAFE applicaties voor bijvoorbeeld bedrijfsgegevens, e-mail, on-device encryptie, Virtual Private Networks (VPN), Mobile Device Management (MDM) en Mobile Device Administration.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security