Hostnet doelwit van zware DDoS-aanvallen
06-12-2013

Hostnet doelwit van zware DDoS-aanvallen

Verschillende diensten van Hostnet zijn donderdag 5 december en vrijdagochtend 6 december niet of verminderd bereikbaar geweest. De oorzaak was een reeks zware 'Distributed Denial of Service (DDoS)'-aanvallen.

De verstoring vond plaats van donderdag 12.45 uur 's middags tot vrijdag 6.30 uur 's ochtends. Op dit moment zijn alle diensten weer volledig en optimaal bereikbaar.

Hostenet meldt aan zijn klanten: "Ondanks dat DDoS-aanvallen niet zijn te voorkomen, betreuren wij dat we de gevolgen van deze aanval voor onze klanten niet volledig weg hebben kunnen nemen. Onze technici hebben direct actie ondernomen en blijven hard werken om de impact van dit soort aanvallen te minimaliseren. Wij bieden onze oprechte excuses aan voor het eventuele ongemak dat u heeft ervaren. Mocht u naar aanleiding van deze e-mail nog vragen hebben, dan vernemen wij dat graag van u."

Bij een DDOS-aanval wordt een server bestookt met extreem veel dataverkeer. Aanvallers misbruiken een groot aantal computers om heel snel en tegelijkertijd verzoeken te sturen naar de servers die zij als doelwit hebben. Hierdoor kunnen diensten niet of beperkt functioneren. DDoS-aanvallen zijn helaas niet te voorkomen. De enige mogelijkheid is om de effecten van de aanval zo klein mogelijk te houden en zo de schade te beperken, aldus Hostnet.

Door: Witold Kepinski  


   

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security