Redactie - 09 december 2013

FirmTel beveiligde GSM-on-LAN dienst


Telecomoperator FirmTel introduceert een nieuwe dienst: GSM-on-LAN. Hiermee krijgen mobiele werkers veilig toegang tot het internet en hun bedrijfsnetwerk, ongeacht waar zij zich bevinden. Door de samenwerking met IT-dienstverleners wordt deze technologie nu ook toegankelijk en betaalbaar voor het MKB, aldus FirmTel

Mobiele medewerkers maken vaak gebruik van onbeveiligde (mobiele) verbindingen met het internet en het bedrijfsnetwerk. Daardoor kan in principe iedereen met een beetje technisch verstand van zaken ook gewoon meekijken. En erger. FirmTel biedt hier een oplossing voor, aldus CEO en medeoprichter Cees Quirijns (foto): "Het is verbazingwekkend om te ervaren dat mobiele werkers -vanuit beveiligingsoogpunt- meestal nog in de spreekwoordelijke middeleeuwen leven. Binnen de vertrouwde muren van organisaties wordt strak de hand gehouden aan de aanwezige security standaarden, maar die zijn buiten het gebouw merendeels gewoon afwezig en onbekend. FirmTel biedt met GSM-on-LAN voor mobiele werkers een beveiligde, betrouwbare en betaalbare oplossing voor deze problematiek. FirmTel maakt de GSM namelijk onderdeel van het LAN van het bedrijf”.

GSM-on-LAN
Via GSM-on-LAN wordt al het GSM dataverkeer dus gerouteerd naar het bedrijfsnetwerk (LAN) van de klant. Het mobiele toestel fungeert daarmee hetzelfde als iedere andere PC op het bedrijfsnetwerk. Daarnaast profiteert het toestel van de daar aanwezige firewall en andere beveiligingsmaatregelen voor toegang tot bedrijfsinformatie en het internet.

GSM-on-LAN onderscheidt tegen andere technologie, aldus  Quirijns: "Alternatieven, zoals VPN, zijn vaak te complex in gebruik of trekken de batterij van je smartphone leeg. Goed beveiligde WiFi-punten zijn niet overal voorhanden of vereisen omslachtige inlogprocedures. Met GSM-on-LAN speelt dit allemaal niet. Overal waar je mobiele data hebt, en dat is dus op ruim 98% van de plekken in Nederland, realiseer je met onze oplossing een veilige connectie naar je bedrijfsnetwerk en internet, zonder er als mobiele werker zelf nog iets extra’s voor te hoeven doen."


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!