Redactie - 10 december 2013

Interxion bouwt zevende datacenter in Amsterdam voor 100 miljoen euro


Interxion, speler op het gebied van carrier- en cloud neutrale colocatie datacenterdiensten, kondigt de bouw aan van het zevende datacenter in Amsterdam (AMS 7). AMS 7 zal worden gebouwd in zes fasen, waarvan de eerste vier fasen circa 4.600 vierkante meter datacenterruimte omvatten en circa 8,2 MW elektrisch vermogen die beschikbaar komt voor klanten.

David Ruberg, CEO van Interxion: “De aanhoudende vraag naar carrier-neutrale datacenterruimte waarmee Interxion in Amsterdam te maken heeft, is vooral toe te schrijven aan aanbieders van cloud-diensten die de snel groeiende Europese cloud-markt willen bedienen. De internationale netwerkverbindingen in de regio Amsterdam zijn hierbij een uitstekend hulpmiddel. AMS7 wordt gebouwd in antwoord op een zeer duidelijke klantvraag, die het resultaat is van onze focus op het verwerven van klanten en toepassingen die elkaar aantrekken en versterken en het creëren van communities of interest hieromheen.”

Huur
Als alle zes fasen zijn afgerond, beschikt AMS 7 over circa 7.300 extra vierkante meter datacenterruimte en meer dan 13 MW extra elektrisch vermogen voor klanten. De toekomst van het datacenter is vastgelegd in een langlopend huurcontract, met een optie tot koop. Het datacenter is gevestigd op de Amsterdamse campus van Interxion in Schiphol-Rijk, die toegang biedt tot meer dan 40 carriers en ISP’s en tot de twee internet exchanges die op de campus aanwezig zijn. Er is voldoende elektrische capaciteit beschikbaar om te kunnen voldoen aan de vraag van het volledig uitgebouwde datacenter.

De investeringen voor de bouw van AMS 7 bedragen naar verwachting circa 100 miljoen euro, waarbij 80 miljoen euro is begroot voor de eerste vier fasen. De investeringen voor de bouwwerkzaamheden in 2013 zijn reeds opgenomen in de eerdere prognose van het bedrijf.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!