Redactie - 13 december 2013

TecHarbor en White Cyber Knight (WCK) gaan samenwerken rond risico management

 

TecHarbor en White Cyber Knight (WCK) gaan nauw samenwerken bij het in kaart brengen van risico’s voor bedrijven en hun business managers. TecHarbor levert de WCK-oplossingen in geheel Europa en zal bedrijven tevens ondersteunen bij het implementeren van deze tools voor governance, risk en compliance (GRC).

De gevolgen van cybercrime nemen voor bedrijven hand over hand toe. Niet alleen hebben cyberaanvallen een steeds grotere financiële impact, maar een security-incident kan ook dramatische gevolgen hebben voor de reputatie van een organisatie. Bedrijven investeren dan ook steeds meer tijd en geld in het implementeren van software-tools om hun risk management te verbeteren. Alleen dan kan men een goede inschatting maken van de risico’s die bij een security-incident optreden. Het management van de organisatie heeft op zo’n moment behoefte aan een goed overzicht van alle risico’s waarbij in voor business managers begrijpelijke taal inzicht wordt gegeven in de mogelijke gevolgen van het incident - voor het bedrijf, maar ook voor de managers persoonlijk.

Grafisch dashboard

WCK (White Cyber Knight) is een Israëlische ontwikkelaar van riskmanagement software. De oplossingen van het bedrijf bieden business managers volledig inzicht in alle aspecten van een security-incident - van IT tot beveiligingsaspecten en van de kritische infrastructuur tot de fysieke omgeving. “Hoewel steeds meer bedrijven beseffen hoe belangrijk risk management is, valt de kwaliteit van de tools die zij gebruiken om grip te krijgen op de risico’s die zij lopen, nog flink tegen”, zegt Bob Jutte, risk management consultant bij TecHarbor. “WCK is in dit gat gesprongen met een unieke oplossing die IT-security en operational controls met elkaar integreert. Business managers krijgen bij WCK via een grafisch dashboard inzicht in de risico’s en de gevolgen daarvan voor hun organisatie. Hierbij maakt WCK - naast eigen technologie - nadrukkelijk gebruik van standaarden op het gebied van compliancy en risk assessment.”

‘Business enabler’

TecHarbor levert de WCK-oplossingen nu in geheel Europa. WCK heeft voor TecHarbor gekozen vanwege de visie van TecHarbor op risk management en security. “Veel bedrijven zien risicomanagement als een aanpak die de vrijheid van de organisatie en zijn medewerkers eerder inperkt dan bevordert”, zegt Jutte. “TecHarbor heeft een heel andere visie. Wij zien risk management als een uitstekende manier om de organisatie juist beter te laten functioneren, doordat het management van de organisatie zich zeer bewust wordt van de risico’s, en de zakelijke consequenties die deze risico’s met zich mee brengen. Bedrijven kunnen heel bewust met deze dreigingen omgaan, afhankelijk van het zakelijk gewicht dat zij aan een risico toedichten.”

Technische risico’s

“Voor WCK was deze visie doorslaggevend om met TecHarbor in zee te gaan”, zegt Eyal Adar, oprichter en CEO van WCK. “Om C-level management te overtuigen dat budget voor risicobeheer beschikbaar moet worden gesteld, is het van cruciaal belang de consequenties van technische risico’s in kaart te brengen. WCK levert hiervoor een uitstekend hulpmiddel dat nauw aansluit bij de visie van TecHarbor op risicomanagement. Wij zijn dan ook erg blij met deze overeenkomst met TecHarbor, omdat hierdoor een nuttige en belangrijke discussie kan ontstaan tussen business management, IT-management en security-afdelingen binnen Europese bedrijven.”

TecHarbor werkt op het gebied van risicomanagement nauw samen met een aantal adviesbureau’s die een voorname rol spelen bij het formuleren en uitrollen van strategieen op het gebied van IT security

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!