Redactie - 13 december 2013

Microsoft introduceert Cloud OS Network voor zijn partners

Microsoft introduceert het Cloud OS Netwerk, een wereldwijd consortium van 25 cloud service providers die diensten leveren gebaseerd op het Microsoft Cloud Platform: Windows Server met Hyper-V, System Center en Windows Azure Pack. Hierdoor wil Microsoft beter concurreren tegen partijen zoals Google, VMware, Amazon en Dropbox.

Capgemini

Cloud OS partners zijn onder andere Capgemini, Capita IT Services, CGI, CSC, Dimension Data, Fujitsu, Sogeti, Tieto, T-Systems en Wortmann AG. Zij bieden vaak per land oplossingen op maat. In Nederland is Capgemini de eerste deelnemer van het Cloud OS Netwerk. De 25 deelnemende organisaties onderschrijven de Microsoft Cloud OS visie op een consistent Data Center platform. De service providers in het Cloud OS Netwerk bieden door Microsoft goedgekeurde applicatie-oplossingen en een cloud gebaseerde infrastructuur. “Voor eigenlijk al onze klanten geldt dat de realiteit van de cloud voor hen in de komende jaren een hybride karakter heeft. Elke organisatie zoekt naar zijn eigen optimale mix van public, private en eigen beheer. Ook de tempo’s liggen heel verschillend. Wij geloven dat Microsoft met dit initiatief deze realiteit heel goed begrijpt”, aldus Ron Tolido, CTO Application Services Continental Europe, Capgemini.

Apps

Met het Cloud OS Netwerk hebben klanten nu zelfs meer keus bij het implementeren van hybride oplossingen op het Microsoft Cloud Platform – zowel in datacenters die klanten in eigen beheer hebben, in het Windows Azure datacenter en in datacenters van service providers, aldus Isabel Moll (foto), directeur S&T (Server and Tools) bij Microsoft Nederland: “Dit netwerk van service providers biedt grenzeloze datacenters voor de top applicaties en mobiele apps, data explosie en services voor de mooie veelzijdige devices van onze klanten. Hierdoor is een grotere diversiteit aan oplossingen mogelijk en zijn de operationele kosten juist vele malen lager. Onze technologie zorgt er voor dat onze klanten zich bezig kunnen houden met hun kernactiviteiten, in plaats van datacenters te beheren. En het dus prachtige kansen aan onze klanten om te versnellen, te differentieren en te innoveren.”

Azure

Nu migratie naar de cloud versnelt, moeten service providers zich onderscheiden door meer waarde toe te voegen aan de cloud. Zeker nu klanten meer en meer vragen om hybride cloud oplossingen, aldus Moll. "Door toe te treden tot het Microsoft Cloud OS Netwerk, kunnen service providers van clouddiensten snel en rendabel nieuwe diensten ontwikkelen, nieuwe klanten aantrekken en zo hun inkomsten verhogen. Met het Microsoft Cloud Platform hebben dienstverleners toegang tot alle mogelijkheden en de voordelen van Windows Azure."

Organisaties binnen het Cloud OS Netwerk bestrijken samen meer dan 90 actieve markten over de hele wereld, bedienen meer dan drie miljoen klanten elke dag en werken op meer dan 2,4 miljoen servers in meer dan 425 datacenters, aldus Microsoft.

Door: Witold Kepinski

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!