Redactie - 13 december 2013

Dell helpt Dropbox bij doorbraak in zakelijke markt


Dropbox heeft in Dell een nieuwe bondgenoot gevonden om zakelijke gebruikers aan zich te binden. Dell gaat daartoe wereldwijd de zakelijke versie van de cloudopslagdienst aanbieden aan zijn klanten.

Dat meldt Dell op zijn website. Het is de bedoeling dat Dell Dropbox for Business gaat aanbieden in combinatie met de cloudversie van zijn Data Protection suite.

De samenwerking volgt op andere partnerschappen die cloudstorageleveranciers de afgelopen tijd hebben aangekondigd, bijvoorbeeld met telecomaanbieders en softwareleveranciers.

Voor een partij als Dropbox is het nog steeds lastig om voet aan de grond in de zakelijke markt te krijgen. Veel mensen kennen het online opslagmedium weliswaar van privégebruik, maar in het bedrijfsleven is het nog geen gemeengoed.

Veel organisaties zijn huiverig om potentieel bedrijfsgevoelige informatie in een publieke cloud op te slaan. Vooral in Europa maken bedrijven zich bovendien zorgen om de gevolgen van de Patriot Act, waarbij de Amerikaanse overheid Amerikaanse cloudleveranciers kunnen verplichten informatie van en over hun klanten te overhandigen.

(DT)

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!