Redactie - 18 december 2013

Reasonnet wordt EMC Velocity Service Provider Partner (VSPP)

 

Reasonnet is tijdens het EMC Forum 2013 benoemd tot Velocity Service Provider Partner (VSPP) in Nederland. Reasonnet gaat cloud diensten leveren.

Het EMC Velocity Service Provider-programma is ontworpen om partners te helpen hun aanbod te optimaliseren zodat ze hun klanten beter kunnen ondersteunen bij de transformatie naar de cloud. Eerder trad Open Line toe het Service Provider-programma van EMC.

Virtual Data Center

Reasonnet timmert flink aan de weg, onder andere met vernieuwde IaaS-producten. Vanaf heden is er de keuze tussen de R11 standardserver, waarbij gekozen wordt voor standaardservers die per stuk kunnen worden afgenomen, of de R11 VDC (Virtual Data Center), waarbij gekozen wordt voor compute-capaciteit die door de klant zelf geconfigureerd kan worden.

Avamar- en Data Domain

Verder biedt Reasonnet de R11 Backup-edition, een enterprise back-up oplossing die data optimaal beschermt doordat deze op een andere locatie wordt veiliggesteld. ReasonNet gebruikt hiervoor hardware gebaseerd op EMC Avamar- en Data Domain-technologieën. In combinatie met de IaaS-edition kan een klant kiezen voor een geïntegreerde back-up oplossing.

Desktop infrastructure as a Service

Reasonnet biedt verder R11 Office Edition. Met de R11 Office Edition lanceert ReasonNet een whitelabel Desktop infrastructure as a Service (DiaaS), die haar partners in staat stelt om op basis van dit geavanceerde enterprise-platform een eigen Desktop as a Service (DaaS) samen te stellen en in de markt te zetten. Hierbij is er de keuze tussen een pre-configured versie, inclusief een aantal standaard officeapplicaties, of de non- configured versie, vrij configureerbaar zonder vooraf geïnstalleerde applicaties. Verder biedt Reasonnet het R11 PaaS product in samenwerking met Xebialabs.

Cisco

ReasonNet is verder een Cisco Cloud Provider noemen, en heeft hiermee de status Cisco Powered ontvangen. Verder werken Qwise en ReasonNet nauw samen. Het partnership met Qwise is voor ReasonNet een belangrijke stap in de uitbreiding van haar partnerkanaal en een verdere bevestiging van de gekozen wholesale-strategie. De samenwerking behelst de gemeenschappelijke ontwikkeling van een DiaaS-propositie, die ReasonNet als R11 Office Edition in de markt zal zetten, als ook de volledige migratie van alle Qwise-systemen naar de ReasonNet R11 Cloudomgeving die gebaseerd is op Vblock-technologie, van Visco en EMC

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!