Redactie - 23 december 2013

Mobbr introduceert Nederlands?e Bitcoin betaalplat?form

De Nederlandse startup Mobbr introduceert de Bitcoin als officieel betaalmiddel op hun betaalplatform. Mobbr maakt het voor bedrijven mogelijk om bijdragers te belonen bij crowdsourcing.

Daarmee is het bedrijf de eerste Nederlandse betalingssite die de nieuwe digitale munteenheid accepteert. Mobbr organiseert de transacties van bedrijven die de hulp van online professionals inroepen via 'business process crowdsourcing.'

Hierbij zetten organisaties vraagstukken en projecten als het ware in de etalage en vragen het publiek om mee te denken of bij te dragen aan de uitvoering. “Een methode die in Nederland nog in de kinderschoenen staat, maar de potentie heeft om bedrijfsprocessen veel efficiënter te maken”, zegt Ernesto Spruyt (foto), medeoprichter van Mobbr.

Bij de Britse telecomprovider GiffGaff wordt crowdsourcing bijvoorbeeld ingezet voor de klantenservice. Deze wordt voor een groot deel door de klanten zelf tegen betaling ingevuld door elkaars vragen te beantwoorden op de bedrijfswebsite. "Bij crowdsourcing gaat het vaak om kleine bedragen", zegt Spruyt. "Het voordeel van de bitcoin is dan ook dat de transactiekosten zeer laag zijn." Over prijsfluctuaties van bitcoin maakt Spruyt zich geen zorgen: "Bitcoin is naast een electronische valuta, vooral een heel veilige en effectieve manier om transacties af te handelen. Deze betaalmethodiek heeft wat ons betreft een gouden toekomst."

Mobbr maakt het mogelijk om met een muisklik een grote groep mensen te betalen voor hun bijdrage aan een online georganiseerd bedrijfsproces. Hierdoor kunnen bedrijven het arbeidspotentieel van het internetpubliek veel beter benutten. Met deze zogenaamde 'crowd payments' zegt Mobbr een hele nieuwe transactiemogelijkheid toe te voegen aan de vormgeving van online bedrijfsprocessen.

Betalingen worden gestort op een persoonlijke Mobbr-rekening. Transacties met bitcoin verlopen via de gecertificeerde provider Blockchain. Gebruikers kunnen op het Mobbr-platform precies zien hoeveel van welke valuta op de rekening staat, aldus Ernesto Spruyt.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!