Redactie - 30 december 2013

Dell wijst partners op groeikansen rond datacenters en serverruimtes

 

Dell zegt dat er volop business kansen voor channel partners liggen op het gebied van datacenter. Dell biedt hiervoor een steeds breder portfolio van hardware, software, services en channeltools voor onder andere leads, aldus Laurent Binetti (foto), channelbaas van Dell EMEA.

Volgens Binetti is de EMEA- regio en met name de Noord-Europese regio, waar Nederland deel van uitmaakt, een sterke groeimarkt voor Dell. “We groeien sterk in EMEA, niet alleen met onze servers, storage en clients, maar ook netwerk infrastructuur oplossingen.” Volgens Binetti helpt Dell samen met zijn partners klanten rond datacenter transformatie en de herdefiniëring van de remote office. Dit is een visie van Michael Dell; de datacenter transformeert door de komst van nieuwe converged technologie. Binetti: “Hiermee kunnen organisaties op een flexibele manier applicaties en diensten uitrollen. De meeste tijd in een IT-afdeling wordt gespendeerd aan hardware en onderhoud. Dell wil dit adresseren met end to end oplossingen zoals servers, storage, networking, software en security. Dell wil de infrastructuur-centrische data center veranderen in een IT Service centric datacenter die open (met x86 server), intuïtief, geautomatiseerd en end-to-end is."

Complex

Het Dell partnerkanaal wordt versterkt met cross certificeringen zoals hardware en software, vervolgt Binetti. "Inmiddels maken honderden partners gebruik van de Dell Online Solutions Configurator. Partners kunnen hiermee de prijs bepalen van complexe oplossingen voor de grootzakelijke markt, waardoor ze sneller en eenvoudiger deals sluiten. Daardoor groeit Dell op het gebied van storage (o.a. flash, iSCSI en back-up) netwerken en security.”

Shared storage

Een sterke groeimarkt zijn datacenters en serverruimtes. Verschillende markten, zoals het mkb, ziekenhuizen en advocatenbureaus willen een gevirtualiseerde datacenter met een hoge applicatiebeschikbaarheid. Dell kunnen daar inspelen met on-premise en cloud oplossingen, zoals de Dell Active Systems converged infrastructure en Dell PowerEdge VRTX. "Daarmee kunnen partners goede marges verdienen", aldus Binetti. "Zo is de Dell PowerEdge VRTX converged infrastructure, dat in de loop van 2013 op de markt kwam een typisch product dat door channel partners kan worden verkocht. Dell VRTX is een geïntegreerde server, storage en netwerk technologie die geschikt is voor het MKB en bijkantoren van grotere organisaties, met 48 TB aan shared storage capaciteit."

SDN

Verder biedt Dell moderne netwerken met software defined networking (sdn) technologie. De Dell netwerkoplossingen werken met alle hypervisors, VMware NSX netwerkvirtualisatie, Openflow cloud datacenters en andere netwerk. Binetti: “Datacenter is een heel belangrijke markt voor ons, maar we blijven ook groeien met onze client oplossingen, desktops, notebooks en tablets. Zo kunnen channel partners inspelen op de migratie van Windows XP naar nieuwe Windows 7 of 8 Dell devices.”

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!