Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
31-12-2013
Deel dit artikel:

OpenText CMO: 'Content management wordt Enterprise Information Management' (video)

 

OpenText, leverancier van Enterprise Information Management-oplossingen (EIM), heeft bijna een jaar Kevin Cochrane (foto) in dienst als Chief Marketing Officer. In deze functie is Cochrane wereldwijd verantwoordelijk voor de strategische planning en implementatie van de marketing voor OpenText binnen de Enterprise Information Management markt. Naar verwachting zal die markt in de komende vier jaar naar 19 miljard dollar groeien. Zijn taak is dat OpenText organisaties helpt in hun digitale business transformatie van Content Management naar een Enterprise Information Management (EIM) strategie. Het gaat hierbij om het automatiseren en bundelen van processen voor ongestructureerde en ongestructureerde informatie. "Hiermee kunnen marketeers een betere klantervaring bieden", aldus Cochrane.

KPN

Kevin Cochrane zegt dat steeds meer organisaties zich in een ‘Digital Transformation’ bevinden, waarbij ze hun businessmodellen opnieuw inrichten met een EIM strategie om meer grip en voordeel te halen uit ongestructureerde en ongestructueerde data. Hierbij transformeren organisaties van transactie-gebaseerd naar een samengevoegd informatie-gebaseerd, van hiërarchisch naar sociaal, van gefragmenteerd naar veilig en beheerd en van papier naar digitaal met behulp van een geïntegreerde Enterprise Information Management strategie. Hiervoor biedt OpenText zijn EIM-suite die bestaat uit Enterprise Content Management, Business Process Management, Customer Experience Management, Information Exchange en Discovery. De OpenText oplossingen worden onder andere gebruikt door KPN, Philips, de Belgische spoorwegen NMBS, Akzo Nobel, Arval en Kiwa.

Next-generation ERP

Cochrane zegt nauw samen te werken met OpenText-Business Partners, zoals Microsoft, SAP, Delaware Consulting, Accenture, Atos, CGI, Capgemini, Deloitte, I.R.I.S., Nokavision, The Consultancy Firm, Ariba, Cassia, One Fox en XCenter. “OpenText groeit sterk dankzij onze channel partners die onze EIM oplossingen bij eindgebruikers inzetten als backbone voor ongestructureerde content. Het EIM platform is geschikt voor tal van zaken zoals information management, next-generation ERP. Big Data, e-mail management en archivering van content uit file servers. De OpenText EIM-suite fungeert ook prima als back-end voor transactionele ondersteuning en voor ongestructureerde en gestructureerde content van bijvoorbeeld ERP-applicaties van SAP, Oracle, Microsoft en andere leveranciers.”

Omnichannel

Cochrane zegt dat klanten niet gelijk een complete EIM-platform hoeven te kiezen, maar dit stapsgewijs kunnen uitbouwen. “De transformatie naar een Enterprise Information Management (EIM) strategie is een reis die een paar jaar duurt. Je kan als eerste starten met de aanschaf van ECM en daarna groeien met een BPM. We helpen met onze EIM-suite de CIO en de CMO met meer inzicht in informatie, zodat ze hun klanten betere services kunnen leveren. Met de OpenText EIM-suite heb je een kortere time-to-market van een digitale omnichannel campagne of een time-to-service met als doel betere klantdiensten te leveren.”

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar video overzicht