Redactie - 30 december 2013

ITB2 heeft 10 GbE interconnectie tussen zijn datacenters in Deventer en Apeldoorn

 

ITB2 Datacenters, een Nederlandse aanbieder van colocatie diensten, heeft zojuist de aanleg afgerond van een 10 Gigabit Ethernet interconnect verbinding tussen zijn datacenter in Deventer (foto) en het onlangs in gebruik genomen nieuwe datacenter in Apeldoorn.

De 10 Gigabit Ethernet (GbE) interconnect middels dark fiber verbindt de twee carrierneutrale datacenters van ITB2 over een afstand van ongeveer 20 kilometer. De gerealiseerde interconnect biedt zowel gebruikers van het datacenter in Apeldoorn als in Deventer de mogelijkheid om het andere datacenter als spiegellocatie te gebruiken.

“Een afstand van 20 kilometer is perfect voor een twin datacenter concept,” zegt Niels Hensen, directeur en eigenaar van ITB2 Datacenters. “De latency in de interconnect verbinding is nihil, terwijl de datacenters ver genoeg uit elkaar liggen om eventuele calamiteiten te trotseren en een maximale redundantie in IT infrastructuur in te bouwen. Zeker voor enterprises en overheden, organisaties die alle colocatie risico’s willen afdekken, biedt dit optimale back-up mogelijkheden.”

“Wat enterprise- en overheidsorganisaties ook zal aanspreken is het groene karakter van ITB2,” zegt Hensen. “Zeker voor dergelijke organisaties is een groene huisvesting van IT infrastructuren vaak een harde eis. De mogelijkheid van een twin datacenter concept in Deventer en Apeldoorn stelt deze organisaties dus ook in staat om middels de colocatie hun gestelde MVO-doelen te bereiken en IT infrastructuren op een groene en maatschappelijk verantwoorde wijze te huisvesten.”

Vooral bij het recent in gebruik genomen datacenter in Apeldoorn zijn alle mogelijke details van de colocatie voorziening ‘groen’ ingevuld. Allereerst is het stroomverbruik drastisch gereduceerd door het gebruik van indirecte adiabatische koeling en verschillende andere energie-efficiënte technologieën (gecalculeerde PUE waarde: 1,07). Daarnaast wordt voor 100 procent windenergie gebruikt, WaarborgWindenergie, betrokken van leverancier Scholt Energy Control, aldus Hensen.

Door: Witold Kepinski

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!