[youtubeControlsAPI:Gf7UEHU8DNg#t=11]
Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
02-01-2014
Deel dit artikel:

Parallels bedient channel partners met Cloud Service Delivery Software (video)


Parallels, leverancier van hosting en cloud service enablement en desktopvirtualisatie, heeft de afgelopen jaren zijn productportfolio uitgebouwd. Met deze producten kunnen channel partners cloud services in de midmarket uitrollen, beheren en bovendien een marge opleveren, aldus de Amerikaanse leverancier Parallels ondersteunt met zijn ‘Cloud Service Delivery Software’ verschillende partners, zoals service providers, resellers, system integrators, VARs, webhosters, ISVs en telco’s. Dit zegt John Zanni (foto), Vice President (VP), Service Provider Marketing and Alliances bij Parallels.

Microsoft Office 365

Parallels, is een Amerikaanse softwareleverancier dat zijn hoofdkantoor heeft ten zuiden van de Amerikaanse stad Seattle met een grote ontwikkelingsafdeling in Rusland. Het bedrijf staat bekend om zijn Parallels Desktop for Mac software, waarmee Apple Mac PC’s ook Windows kunnen gebruiken. Zanni zegt dat zijn oude werkgever een belangrijke partner is. De twee partners bieden Windows Quick Start package waarmee ontwikkelaars Windows Store apps op hun Macs kunnen ontwikkelen met Visual Studio, met gebruik van Windows 8 in een Parallels virtual machine (vm).
Maar Parralels heeft vandaag de dag een breder aanbod van Cloud Service Delivery Software waarmee channel partners cloud-gebaseerde services en apps aan het mkb en de midmarket kunnen aanbieden, aldus Zani. “Zo gebruiken service providers Parallels als platform om Microsoft Office 365, Google Apps en IBM cloud software aan hun klanten te bieden.“

Parallels zorgt er ook voor dat de verschillende merken software goed met elkaar werken dankzij de Application Packaging Standard (APS). Daardoor werkt Parallels bijvoorbeeld goed samen met IBM Cloud Aggregation Pack, IBM's Pure Systems en IBM Smart Cloud Enterprise. Zani: “De nieuwe versie APS 2.0 is dankzij de brede API-ondersteuning onder andere geschikt voor special verticale applicaties, zoals lokale CRM-software.”
Het bedrijf biedt verder de Parallels Business Automation Standard (PBAS) hosting oplossing waarmee service providers hun business kunnen groeien. PBAS 4.3.2 biedt onder andere billing en provisioning. “Met PBAS kunnen verschillende domain gateways en payment gateways worden geïntegreerd. Hosters kunnen met PBAS shared hosting, email hosting, virtual private servers en andere diensten bieden. Hosters kunnen hiermee een services aanbod voor resellers die de diensten op hun beurt weer wederverkopen aan hun klanten.”

PartnerNet

Voor business partners is er PartnerNet (https://parallelsnetwork.com), aldus Zani. "Ten eerste biedt PartnerNet kennis op het gebied van producten en hoe partners kosteneffectief clouddiensten kunnen uitrollen en aanbieden. Ten tweede leert Parallels PartnerNet hoe partners specifieke diensten aan klanten kunnen verkopen. Ze leren dat met marketing- en verkoopondersteuning, waarbij ze klanten over de streep kunnen trekken om nieuwe producten en diensten te kopen."

Plesk

Om aan de groeiende vraag van het MKB naar cloud-diensten te kunnen voldoen, zullen service providers zelf in staat moeten zijn om te groeien en aan te passen, aldus Zani. Daarvoor introduceerde Parallels onlangs Parallels Plesk Automation, dat door veel service providers in Europa, waaronder Flying Internet Services, wordt gebruikt en ingezet op honderden servers in de regio. Parallels Plesk Automation is een schaalbare, multi-server automatiseringsoplossing waarmee Parallels Plesk Panel klanten kunnen opschalen naar duizenden servers en een breed scala aan diensten. Door het aanbieden van een one-click migratiepad van Parallels Plesk Panel, is Parallels Plesk Automation ontworpen om duizenden klanten te beheren vanuit een centraal punt met een modern design en gebruiksvriendelijkheid, aldus Zani. Het zal op termijn doorgroeien met uitbreiding naar infrastructuur en applicatiemodules (SaaS). De Parallels Plesk Automation 11.5 wordt gecombineerd met de APS standaard en is geschikt voor hosters die hun verschillende servers eenvoudiger willen managen. In Nederland wordt hier gebruikt gemaakt door KPN Software Online voor KPN's Cloud Store, voor eenvoudige order delivery en payment processing.

Presence Builder

Naast steeds meer efficiëntie zullen Europese service providers groeimogelijkheden op het gebied van klanten en omzet mogelijk maken door het hebben van een professioneel ogende website minder complex te maken en deze up-to-date te houden met nieuwe content, aldus Zani. Dit geldt met name bij ‘micro’ MKB-klanten (bedrijven met minder dan 10 werknemers), zoals blijkt uit Parallels onderzoek dat 40 procent van deze micro MKB’s in Europa niet beschikt over een website. 50 procent van deze kleine en middelgrote bedrijven overweegt de overstap naar webhosting in de komende drie jaar. Zani: “Om dit mogelijk te maken, heeft Parallels zijn website-building oplossing Parallels Presence Builder sterk verbeterd. Met Parallels Presence Builder kunnen service providers nieuwe klanten aantrekken en hun aanbod differentiëren. Parallels Presence Builder heeft honderden industriespecifieke websites ontworpen voor MKB-bedrijven, voorzien van een intuïtieve drag-and-drop interface."

Naast de integratie met Parallels Plesk Panel, Parallels Plesk Automation en Parallels Automation, ondersteunt het nu cPanel en biedt een volledige set van API's om te integreren met elk type in-house systeem. CPanel is een softwarepakket in de vorm van een webapplicatie. CPanel maakt het voor een webmaster of sysop mogelijk om eenvoudig een server op te zetten met websites, e-mailaccounts en DNS. Het beheer gebeurt via een webinterface.

Cloud storage

Een tweede gebied waar enorme groei en kansen voor Europese service providers liggen is het bieden van een eenvoudig te benaderen gehoste infrastructuur aan MKB-klanten die cloudservers en opslag omvat, aldus Zani. Om op deze mogelijkheid voor service providers in te spelen, heeft Parallels twee geïntegreerde producten gelanceerd. Parallels Cloud Storage vermindert drastisch de kosten van high-availability, high-performance storage. Parallels Cloud Storage maakt gebruik van de bestaande ongebruikte schijfruimte op de server nodes door het creëren van een ‘self-healing’, gecentraliseerde opslag ‘pool’ voor gedistribueerde cloudopslag. Aangeboden als een upgrade voor bestaande klanten van Parallels Virtuozzo Containers en Parallels Server, ondersteunt het ‘third party’ virtualisatie technologieën in 2013. Parallels Cloud Server maakt het nu eenvoudig om alle cloudinfrastructuurdiensten te bieden waar klanten behoefte aan hebben. Het omvat Parallels Virtuozzo Containers, samen met hypervisor-technologie en Parallels Cloud Storage, de combinatie van alle best-in-class infrastructuurdiensten. Met Parallels Virtuozzo Containers for Linux 4.7 virtualisatie software kunnen service poviders snel gevirtualiseerde Linux-gebaseerde cloud diensten uitrollen die concurrerend zijn tegen bijvoorbeeld Amazon, zo besluit Zani.

In februari wordt het Parallels Summit 2014 wordt gehouden in New Orleans

Door: Witold Kepinski


Terug naar video overzicht
Cloud