Redactie - 03 januari 2014

Covertix SmartCipher beschermt bestanden met softwarematige bodyguard


De Nederlandse security start-up TecHarbor heeft een samenwerking gesloten met Covertix, leverancier van de SmartCipher software voor databescherming. Het contract geldt voor heel Europa. De overeenkomst biedt een fundering voor het aanbod van IAM (Identity Access Management), databescherming en compliancy dat TecHarbor wil realiseren. Het contract geldt voor heel Europa. De overeenkomst biedt een fundering voor het aanbod van IAM (Identity Access Management), databescherming en compliancy dat TecHarbor wil realiseren.

Henk van der Heijden

TecHarbor is een nieuw bedrijf van een aantal ouwe rotten in het security-vak, waaronder Henk van der Heijden (voormalig vice-president CA EMEA). Zij kiezen voor een geheel andere aanpak van security: niet nog meer security-tools aanschaffen, maar security direct koppelen aan de risico's die een organisatie in zijn werkprocessen wil (zoals kosten & reputatie) of mag (wetgeving & compliance) lopen. Deze aanpak kan geautomatiseerd worden aangepakt en met dashboards zichtbaar worden gemaakt.

Microsoft

Op basis van deze risico-analyse zegt TecHarbor organisaties te helpen om met technische tools deze beperking van de risico's mogelijk te maken. Een van de tools die TecHarbor hierbij gebruikt is software van het Israëlische Covertix. Deze firma heeft de SmartCipher software ontwikkeld waarmee data, zoals gevoelige bedrijfsinformatie, kan worden beschermd. Met andere woorden: het is in staat om de toegang tot een groot aantal typen data te reguleren en bij te horen wat er met data gebeurt. Hierbij maakt het niet uit of die data zich binnen of buiten de firewall bevindt. Ook data die verzonden wordt via internet of mobiele netwerken kan op deze manier beveiligd worden. TechHarbor en Covertix zijn op zoek naar systeem integratoren of VARs die interesse hebben om de Covertix SmartCipher technologie aan hun klanten te bieden. Bijvoorbeeld voor het beschermen van Microsoft SharePoint of Dropbox omgevingen. Interessante klanten zijn financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen, overheden en organisaties waar data bescherm moet worden. SmartCipher werkt op een (virtuele) Windows Server met Microsoft SQL Server.

Information Rights Management

Met zijn SmartCipher 3.0 technologie richt Covertix zich op het beschermen van waardevolle bedrijfsinformatie, aldus ceo Yoran Sirkis (foto). “Covertix levert SmartCipher als on-premise oplossing maar ook als een cloud service. Kern van de aanpak is een vorm van data-loss prevention (dlp) die ook wel ‘file-level security’ wordt genoemd. Deze aanpak is met name interessant voor bedrijven en overheidsorganisaties die waardevolle informatie willen delen met externe partijen. Denk aan ontwerpbestanden in de industrie, contracten en financiële documenten als het gaat om overnames of fusies of medische gegevens. Covertix heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld die een combinatie vormt van enerzijds data-loss prevention-technieken (DLP) en anderzijds information rights management (IRM). Hiermee wordt data informatie van een organisatie altijd beschermt, dus niet alleen de IT- of netwerkomgeving."

Bodyguard

Nu steeds meer organisaties bestanden online delen, zoals visa Box of Dropbx is het verstandig om informatie te beschermen met SmartCipher, benadrukt Sirkis. “Via een workflow is een bestand volledig geautomatiseerd te beveiligen en te kopiëren naar een account bij Dropbox of Skydrive. Covertix zorgt dat bestanden als het ware altijd een bodyguard hebben die controleert wie er binnen mag gaan.“

Door: Witold Kepinski 
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!