Redactie - 31 december 2013

Red Hat CTO ziet service providers aan de slag gaan met OpenStack (video)


Red Hat had ooit het plan een standalone OpenStack te bouwen, maar ziet veel meer toekomst in deze open source technologie. Daarom heeft de Amerikaanse Linux-leverancier een all-in-one Red Hat Enterprise Linux OpenStack Edition ontwikkeld dat het on-premise platform en cloud samenbundelt. Volgens Red Hat CTO Brian Stevens (foto) biedt dit veel voordelen voor de verdere ontwikkeling van Red Hat Enterprise Linux (RHEL) en OpenStack.

OpenStack, ‘de volgende generatie Linux’, komt voort uit een community van ontwikkelaars en wordt door Red Hat in commerciële vorm met diensten aangeboden. Volgens Stevens kunnen organisaties dankzij OpenStack afscheid nemen van hun legacy infrastructuur en een nieuwe generatie datacenter, publieke en private cloud bouwen op basis van een open fabric architectuur. De eerste partners die OpenStack gebruiken zijn service providers, aldus Stevens. Met OpenStack kunnen ze onder andere e-mail diensten uitrollen, een multi-tier app specifiëren voordat het de cloud in gaat, de applicatiebeschikbaarheid optimaliseren of big data analyseren.

CloudVPS

OpenStack wordt inmiddels in Nederland door service providers gebruikt. Zo introduceerde cloud provider CloudVPS de CloudVPS Compute dienst, een op OpenStack gebaseerde publieke cloud in Nederland. Met CloudVPS Compute kunnen bedrijven grote netwerken van Windows en Linux virtuele servers beheren en aanmaken. Om het beheer nog verder te vereenvoudigen, ontwikkelde CloudVPS bovendien zijn eigen interface voor de eindgebruiker.

Door: Witold Kepinski
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!