Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
08-01-2014
Deel dit artikel:

Nieuwe Identity Services geven FrieslandCampina wereldwijd toegang tot informatie


FrieslandCampina, één van de grootste zuivelbedrijven ter wereld, heeft Verizon’s Universal Identity Services (UIS) geselecteerd als haar nieuwe systeem voor authenticatie van gebruikers. UIS biedt alle werknemers van FrieslandCampina wereldwijd flexibele en veilige toegang tot bedrijfskritische applicaties en informatie, zodat ze altijd productief kunnen blijven.

Het in Amersfoort gevestigde FrieslandCampina biedt een groot assortiment zuivelproducten aan klanten in 100 landen wereldwijd, van baby- en peutervoeding tot gespecialiseerde producten voor de voedsel- en farmaceutische industrie. Het bedrijf gebruikte in het verleden een hard-token, two-factor identificatie dienst voor toegang van buitenaf. Hoewel dit goed werkte voor West Europa, was deze methode niet afdoende voor de groeimarkten in de Azië-Pacific regio, vanwege het feit dat deze gebaseerd was op sms-technologie. Deze technologie wordt in sommige markten via andere platformen geleverd.

Verizon verzorgde en beveiligde al de wereldwijde netwerkinfrastructuur voor FrieslandCampina. Hierin worden klantorders verwerkt en de wereldwijde supply chain activiteiten ondersteund van de coöperatie, die bestaat uit 16.000 leden, waaronder gelieerde melkveehouderijen, productie- en verkooplocaties. Als vertrouwde zakelijke partner was Verizon een logische keuze voor het nieuwe programma, en de onlangs aangekondigde beschikbaarheid van de next-gen, cloud gebaseerde dienst in Europa – Verizon UIS – bezegelde de overeenkomst.

Verizon’s UIS biedt FrieslandCampina een makkelijkere, snellere, flexibelere en veiligere methode voor authenticatie op afstand. De werknemers van FrieslandCampina kunnen hun eigen methode voor authenticatie kiezen – soft of hard token, SMS of stem herkenning – op een mobiel apparaat naar keuze. Op zijn beurt kan de IT afdeling van FrieslandCampina voor elke gebruiker een veilige toegangsmethode ontwikkelen en aanpassen als de gebruiker op reis is.

Carel de Vink, Connectivity Manager bij FrieslandCampina, zegt: “Onze werknemers hebben veilige toegang nodig tot bedrijfsinformatie, waar en wanneer zij dit willen. We hebben de nieuwe authenticatie methode eerst getest met een selecte groep werknemers – maar de reacties waren zo overweldigend positief dat we het programma nu uitrollen naar alle leden binnen ons zakelijke ecosysteem. Verizon’s netwerkinfrastructuur vormde al de basis van al onze wereldwijde communicatie. Nu helpt Verizon’s UIS ons bedrijf met het behalen van de zakelijke doelen.”
        
Pieter Holst, Area Vice President, Verizon Benelux zegt: “Het zakelijke ecosysteem bevat steeds vaker werknemers, klanten, partners, leveranciers en dochterondernemingen die in verschillende tijdzones en regio’s werken. Flexibele en naadloze toegang tot informatie is dan ook essentieel voor de productiviteit van het bedrijf. IT afdelingen gebruiken ook steeds vaker identity management oplossingen voor het herontwikkelen van hun activiteiten en het benutten van nieuwe kansen in de markt.”

Verizon Enterprise Solutions maakt wereldwijde connecties die groei genereren, zakelijke innovatie stimuleren en de samenleving vooruit brengen. Met marktspecifieke oplossingen en een volledige lijn wereldwijd beschikbare producten en diensten, geleverd via de platformen mobility, cloud, strategic networking en advanced communications, stimuleert Verizon Enterprise Solutions wereldwijd nieuwe kansen voor innovatie, investeringen en zakelijke transformatie. Bezoek verizonenterprise.com voor meer informatie.
 
Bekijk hier de video van Verizon

(PW)


Terug naar video overzicht