Redactie - 11 januari 2014

Seth van der Meer, Sophos: 'Focus met partners op managed services en cloud security'

Sophos, leverancier van security oplossingen voor netwerken, endpoint en mobile security, zegt dat zijn channel partners steeds meer van zijn complete security oplossingen aan eindgebruikers verkopen. Door de aankoop van UTM-specialist Astaro in 2011 en Mobile Device Management (MDM) specialist Dialogs, is er ruimte voor meer partners die de Sophos Complete Security oplossingen willen verkopen. Dat kan tegenwoordig ook met het managed services provider programma en ook met complete cloud security diensten, aldus Seth van der Meer (foto), channel director van Sophos Benelux.

Van der Meer zegt met een geselecteerd gezelschap aan partners verder te willen groeien. Sophos legt meer dan ooit focus op de verkoop via channel partners. “We hebben daarvoor een selectie van partners gemaakt met wie we verder kunnen. Op basis van de selectie gaan we extra partijen zoeken die passen bij het portfolio. Zo hebben we tijdens de Infosecurity beurs, afgelopen oktober 2013,  in de Jaarbeurs in Utrecht veel partners gesproken die veel potentie hebben om nauwer samen te werken. Maar we moesten ook helaas van partijen afscheid nemen, omdat deze samenwerkingsverbanden ons niet verder brachten.”

Shortlist

Van der Meer ziet dat steeds meer resellers een mix van Sophos oplossingen verkopen onder de noemer Completer Security strategie. “Je ziet meer Sophos resellers niet alleen antivirus verkopen, maar ook unified threat management (UTM) technologie van het overgenomen Astaro en de MDM technologie van het overgenomen Dialogs. Je ziet aan de andere kant Astaro resellers meer Sophos endpoint security aan hun klanten verkopen. Je ziet dus dat onze resellers meer complete portfolio’s verkopen. We starten vanuit de situatie dat Sophos eigenlijk alleen bekend stond om zijn antivirus oplossingen, maar dat is veranderd. Veel eindgebruikers zien dat wij complete security oplossingen leveren. Ik heb veel nieuwe resellers, die zaken doen met onze concurrenten, en die nu ook Sophos verkopen. Dat komt ook omdat we meer op de shortlist komen te staan van bedrijven die behoefte hebben aan een sterke, maar eenvoudig te beheren security omgeving.”

Endpoint security

Resellers kunnen binnenkort ook verdienen aan de Sophos Cloud diensten die geheel indirect worden verkocht. Sophos Cloud is de nieuwe securitydienst van Sophos die gebruikers essentiële bescherming biedt tegen hedendaagse bedreigingen. De eerste versie van de cloud-dienst biedt bescherming voor endpoints. Het Europese Sophos Cloud datacenter zal het heel veel betekenen voor partners. Ze kunnen als managed security services provider een cloudgebaseerde endpoint security, of in de toekomst, utm of mobiele beheerdiensten aan hun klanten bieden.

Van der Meer zegt dat Sophos de samenwerking met resellers nog nauwer en eenvoudiger wordt. “Het Sophos channel programma wordt vereenvoudigd, we hadden tot voor kort twee channelprogramma’s; van Sophos en van Astaro. Het is voor vele resellers nog zoeken wat voor status ze moeten krijgen. Daarom moet ons channel programma nog eenvoudiger worden en passen in de ‘Partnership Simplicity with Sophos’ strategie.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!