Nutanix krijgt kapitaalinjectie van 101 miljoen dollar
15-01-2014

Nutanix krijgt kapitaalinjectie van 101 miljoen dollar


De Amerikaanse converged server & storage startup Nutanix krijgt een kapitaalinjectie van 101 miljoen dollar. Eerder werd er voor meer dan 71 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald.

De wereldwijde omzet van Nutanix ligt nu op 80 miljoen dollar. De ambitie is om dat binnen een jaar te verdubbelen.

Nutanix verkoopt uitsluitend indirect via een partnerprogramma. Er zijn nu 140 Nutanix EMEA partners,waaronder Telindus en Het Nutanix Partner Network is het gevolg van de snelle uitbreiding van het resellerkanaal wereldwijd en het groeiende succes van het bedrijf. In Nederland is de technologie van Nutanix verkrijgbaar bij distributeur Terach.

Virtual Computing Platform

Het partner programma heeft als doel het Nutanix Virtual Computing Platform beter te vermarkten. Het Nutanix Virtual Computing Platform is een oplossing voor het samenvoegen van de compute- en storage-infrastructuur. Door de serverlaag en storagelaag samen te voegen haalt de IT-afdeling de bottleneck uit het netwerk en vergroot het hiermee schaalbaarheid en efficiency.

Hadoop 

Het geconsolideerde platform van Nutanix heeft geen Storage Area Network (SAN) meer nodig ondersteunt alle virtualisatie-technieken zoals servervirtualisatie, virtual desktop-initiatieven, testapplicaties, private clouds, big data (Hadoop) projecten en disaster recovery. Dankzij het Nutanix Partner Network zijn partners beter in staat deze oplossing aan te bieden doordat er meer aandacht is voor training en andere verkoopondersteunende maatregelen, aldus Jan Ursi, Director EMEA, Channel Sales & Field Marketing bij Nutanix.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage