Redactie - 15 januari 2014

Edwin Prinsen volgt Coks Stoffer op als Managing Director Cisco Nederland


Cisco maakt bekend dat Edwin Prinsen is benoemd tot Managing Director van Cisco Nederland. Prinsen volgt per 15 maart 2014 Coks Stoffer op, die het bedrijf in 2013 verliet.

Imtech

Prinsen is sinds oktober 2009 Managing Director van Imtech ICT Nederland, een van de grootste Europese technische dienstverleners op het gebied van ICT, elektrotechniek en werktuigbouw. Voor zijn functie als Managing Director gaf Prinsen leiding aan de business units ICT Communication Solutions en Voice and Data Services Business bij Imtech. Eerder bekleedde Prinsen met succes diverse managementfuncties bij Getronics. "Hij beschikt over uitgebreide ervaring met software, systeemintegratie, communicatie en ICT in het algemeen. Edwin Prinsen staat bekend als iemand met een sterke focus op mensen en met het vermogen om een werksfeer en teamgeest te creëren waarin de kwaliteiten van alle medewerkers optimaal tot hun recht komen", aldus Cisco. "Prinsen wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor Cisco Nederland, waar hij zich – samen met zijn team - zal inzetten om de visie van Cisco uit te dragen en de positie van het bedrijf verder te versterken. Hij zal ook verantwoordelijk zijn voor het onderhouden en intensiveren van de relaties met de overheid, het bedrijfsleven en partners, om ervoor te zorgen dat Cisco maximale waarde blijft bieden."

Edwin Prinsen zal rapporteren aan Peter Karlstromer, Cisco’s vice president voor Noord Europa. “Met de benoeming van Edwin Prinsen gaat Cisco Nederland – een belangrijke markt voor Cisco – een nieuwe fase in”, zegt Karlstromer. “Met bewezen kwaliteiten als leider zal Prinsen een belangrijke bijdrage leveren aan het uitdragen van Cisco’s visie en strategie in de Nederlandse markt. Hij zal een centrale rol spelen bij het vergroten onze zakelijke impact en er voor zorgen dat Cisco een van de beste bedrijven blijft om voor te werken. Ook zal hij het bedrijf positioneren om optimaal in te kunnen spelen op belangrijke trends, zoals de cloud, managed services, mobility en het Internet of Everything.”

“Het is een geweldige nieuwe uitdaging om in Nederland leiding te mogen geven aan Cisco, een van de belangrijkste industrieleiders en innovators van de 21e eeuw”, zegt Prinsen. “Cisco beschikt niet alleen over een zeer compleet en geïntegreerd portfolio van netwerk-, collaboration-, datacenter-, mobility- en security-oplossingen, maar heeft tevens een heldere en toekomstgerichte visie op het belang van technologische innovatie en op de centrale rol van Nederland als ‘Digital Mainport’ voor Europa. Dit bedrijf is als geen ander in staat om technologieën bij elkaar te brengen en zo klanten meer waarde te bieden.”

Edwin Prinsen beschikt volgens VCisco over diepgaande expertise van de Nederlandse ICT-industrie. Naast leiderschapskwaliteiten staat hij bekend als een succesvol leider en teambuilder, met ruim twintig jaar ervaring in het formeren en aansturen van grote, dynamische teams.Prinsen heeft een Bachelor of Business-diploma in Internationale Marketing en Management, en een Post-Graduate-diploma in Bedrijfseconomie. Edwin Prinsen is 46 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont in Amsterdam en houdt zich buiten zijn werk graag bezig met reizen, koken, skiën, tennis en voetbal.
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!