Redactie - 15 januari 2014

'Bedrijven besparen dit jaar door BYOD'


Bedrijven besparen in 2014 geld doordat werknemers privé-apparaten meenemen naar de werkvloer, wat ook wel Bring Your Own Device (BYOD) wordt genoemd. Organisaties geven hierdoor minder geld uit aan smartphones en tablets die vanuit het bedrijf aan werknemers worden verstrekt. De totale uitgaven van ICT stijgen dit jaar juist.

Dit voorspelt Morgan Stanley op basis van een onderzoek onder middelgrote tot grote bedrijven. De financiële instelling verwacht dat bedrijven niet alleen minder geld besteden aan mobiele bedrijfsapparatuur zoals smartphones en tablets, maar ook minder kwijt zijn aan consultancy diensten die hiermee te maken hebben.

Investeren om te groeien
Veel bedrijven verschuiven in 2014 naar verwachting hun aandacht van kostenbesparingen naar investeringen en groei. Dit is goed nieuws voor de ICT-sector. Morgan Stanley verwacht dat de IT-budgetten in zowel Europa als de Verenigde Staten met gemiddeld 4,5 procent stijgen. Bedrijven zouden vooral willen investeren in de cloud, Enterprise Resource Planning (ERP) en analytics.

Vooral het in de cloud onderbrengen van bedrijfstoepassingen is in 2014 naar verwachting populair. 70 procent van alle bedrijfstoepassingen van de ondervraagde bedrijven draait op dit moment nog in een eigen datacenter. Dit percentage is eind 2015 naar verwachting gedaald tot 61 procent.

WH
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!