Redactie - 16 januari 2014

Modernisatie van bedrijfskritische applicaties wordt door CIO's te licht ingeschat


CIO's onderschatten de tijd die het moderniseren van bedrijfskritische applicaties in beslag neemt. De leidinggevenden verwachten een bedrijfsapplicaties in zes tot acht maanden volledig te kunnen moderniseren. Deze periode blijkt in werkelijkheid echter te kort, waardoor de modernisatie zelden in de geplande periode wordt afgerond.

Dit blijkt uit onderzoek van Micro Focus onder 590 IT-managers en CIO's. 40 procent van de CIO's heeft sinds de laatste beoordeling van de portfolio met bedrijfsapplicaties één of meerdere bedrijfskritische applicaties gemoderniseerd. Nog eens 40 procent verwacht dit op korte termijn te doen. Leidinggevenden besteden dan ook relatief veel aandacht aan de modernisatie van bedrijfstoepassingen.

ERP-applicaties worden vaak gemoderniseerd
Vooral Enterprise Resource Planning (ERP)-applicaties worden vaak gemoderniseerd. 50 procent van de CIO's geeft aan hun ERP-applicatie al te hebben gemoderniseerd. Ook andere apps zijn echter relatief populair. ERP-applicaties worden op de voet gevolgd door Human Resource-, Product Portfolio Management- en Business Process Management-applicaties.

“Het is ondoenlijk om een omvangrijke bedrijfskritische applicatie in zes tot acht maanden volledig te moderniseren”, aldus Huib Klink, Senior Consultant / Pre Sales bij Micro Focus. “Het is zaak om een afgewogen keuze te maken hoe het moderniseringstraject het best aangevlogen kan worden. Soms is een volledige platformmigratie de beste oplossing, maar in andere gevallen is het misschien wenselijk om bijvoorbeeld alleen de testomgeving te moderniseren. In het whitepaper ‘De reis naar een innovatieve organisatie’ beschrijven wij de verschillende factoren waar IT-managers bij het moderniseringstraject rekening mee moeten houden om een zo optimaal mogelijk traject te waarborgen.”


WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!