Copaco distribueert Cube 3D printers, scanners en supplies van 3D Systems
16-01-2014
Deel dit artikel:

Copaco distribueert Cube 3D printers, scanners en supplies van 3D Systems


Copaco en 3D Systems hebben een overeenkomst gesloten voor de distributie van Cube 3D printers, scanners en supplies. Hiermee zet Copaco een eerste stap in de wereld van 3D printing.

“In 3D Systems hebben wij een partner gevonden die al bijna 30 jaar actief is op het gebied van 3D printing. Het uitgebreide assortiment bestaat uit printers, scanners voor persoonlijk, professioneel en industrieel gebruik en verschillende 3D geprinte producten. Daarnaast produceert 3D systems 3D content en handige applicaties waarmee consumenten ook zelf 3D bestanden kunnen maken. Zowel de 3D content als de apps kunnen online worden aangekocht”, aldus Harold Bax (foto), Business Director Business Development bij Copaco.

Reparatie en garantie-afhandeling

Het aantal 3D printerfabrikanten groeit gestaag, echter bieden niet alle fabrikanten volgens Bax een totaal concept van producten, content, marketingmiddelen en de organisatie die nodig is voor verkoopondersteuning en aftersales zoals reparatie en garantie-afhandeling. Volgens Christian Dijkhof, Senior Director Global Retail Sales bij 3D Systems, zien steeds meer consumenten het nut en de voordelen van een 3D printer. Dat staat en valt met goede content en de mogelijkheid om over deze content te kunnen beschikken, aldus Dijkhof: “Omdat niet iedere gebruiker een 3D designer is, levert 3D Systems naast content en apps om 3D files te maken ook een 3D scanner waarmee het eenvoudig is om, zonder kennis van 3D design, objecten te scannen en vervolgens te printen. Door de relaties die Copaco heeft in het resellerkanaal en de efficiënte en flexibele organisatie, zien wij in Copaco een waardevolle partner die 3D printing via veel verkooppunten makkelijk toegankelijk kan maken. Copaco heeft bovendien bewezen succesvol te zijn met het in de markt zetten van nieuwe technologieën waar vooral het begeleiden en trainen van resellers een belangrijke rol speelt”.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht