Gartner erkent Mendix en Progress als Application Platforms-as-a-Service (aPaaS) leveranciers

Gartner erkent Mendix en Progress als Application Platforms-as-a-Service (aPaaS) leveranciers

Gartner erkent Mendix en Progress als Application Platforms-as-a-Service (aPaaS) leveranciers

16-01-2014

Gartner erkent Mendix en Progress als Application Platforms-as-a-Service (aPaaS) leveranciers

 

Mendix, een van oorsprong Rotterdamse ontwikkelaar van het gelijknamige bedrijfsapplicatie-platform, is opgenomen in het eerste Gartner Magic Quadrant for Enterprise Application Platforms-as-a-Service (aPaaS). Mendix dankt zijn positie in deze ranking van onderzoeksbureau Gartner aan de complete visie en het vermogen om die uit te voeren.

Gartner evalueert dit jaar voor het eerst het technologielandschap van Enterprise Application Platforms-as-a-Service. In het onderzoek wordt Enterprise aPaaS beschreven als een cloud-service ‘die ontworpen is om de enterprise-eisen voor business-applicaties en applicatieprojecten te ondersteunen’. Ten aanzien van de ontwikkelaarservaring onderscheidt Gartner twee categorieën van aPaaS: high-control en high-productivity. Het Mendix App Platform valt midden in de high-productivity aPaaS-categorie, doordat het bedrijven in staat stelt om in recordtijd multi-device applicaties te bouwen.

Complete lifecycle

Mendix blinkt volgens Gartner uit als high-productivity aPaaS door de combinatie van rapid model-driven development, social collaboration, agile-projectmanagement, de sterke enterprise-integratie en veilige cloud-deployment. Daarnaast ondersteunt Mendix de complete applicatie-lifecycle, terwijl het de traditionele bottlenecks, kosten, en risico’s vermindert, die vaak worden geassocieerd met applicatieontwikkeling, aldus Gartner.

“Mendix positionering in het eerste Gartner Enterprise aPaaS Magic Quadrant is een belangrijke erkenning,” zegt Derek Roos (foto), CEO and medeoprichter van Mendix. “We zijn trots om een van de vijf high-productivity application Platforms-as-a-Service te zijn die worden genoemd in het rapport. Het is helder dat er een vraag is naar aPaaS-oplossingen die niet alleen de uitrol van applicaties faciliteren, maar bovendien ook het ontwikkelproces radicaal versimpelt en versnelt. Hierdoor kunnen bedrijven veel beter inspelen op kansen in de markt en sneller reageren op verandering.”

Progress Pacific

Progress is door Gartner gepositioneerd als visionair in het Magic Quadrant voor enterprise Application Platform as a Service (aPaaS). Het Gartner rapport, dat op 7 januari 2014 gepubliceerd werd, stelt dat ‘steeds meer CIO’s, IT-planners en -architecten kiezen voor de cloud wanneer zij nieuwe applicaties ontwikkelen.’ Progress Pacific platform-as-a-service (PaaS) maakt het mogelijk om snel datagedreven zakelijke applicaties te ontwerpen en implementeren voor iedere cloudomgeving en device.

Het rapport constateert verder dat ‘er steeds meer zakelijke IT-gebruikers naar de aPaaS-markt komen. Nu steeds meer bedrijven gebruik maken van SaaS en steeds meer IT’ers kiezen voor IaaS, zijn meer organisaties op de hoogte van de voordelen van cloud computing. Ook zijn zij afhankelijker geworden van cloud resources. aPaaS is een  uitbreiding op SaaS en biedt de mogelijkheid tot maatwerk. Het wordt ook toegepast door gebruikers die inmiddels gewend zijn om IaaS in te zetten. Zij willen nu hun productiviteit vergroten door een deel van verantwoordelijkheid over te dragen aan de cloud service providers en zich rechtstreeks aan te melden voor de applicatie-infrastructuur.'

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software