Fortinet 2014 Global Partner Conference: op weg naar 1 miljard dollar omzet
18-01-2014

Fortinet 2014 Global Partner Conference: op weg naar 1 miljard dollar omzet

Fortinet, security leverancier van utm en next-generation firewall (ngfw) appliances, gaat voor 1 miljard dollar omzet in 2015. Hierbij krijgen partners meer sales en marketing ondersteuning ten einde concurrerend te blijven tegen traditionele concurrenten Cisco, Juniper, Check Point, Sophos, Dell SonicWall en nieuwkomers zoals Palo Alto Networks en FireEye. Zo wordt het marketing budget voor partners met 50 procent verhoogd.

Dit meldt Fortinet ceo Ken Xie (foto) op de onlangs gehouden 2014 Global Partner Conference die tijdens een cruise in het Caribische gebied is gehouden. Resellers volgen aan boord van de Royal Caribbean Brilliance of the Seas diverse sessies. De boot vertrok vanuit Tampa, Florida op donderdagavond 9 januari richting de Golf van Mexico voor een Western Caribbean Cruise en kwam terug op maandag 13 januari.

FortiSandbox

Fortinet doet 85 procent van zijn omzet met de FortiGate NGFW appliances die elk jaar weer verder groeit. Verder biedt Fortinet application delivery en data protection oplossingen, inclusief WAN optimalisatie en data loss prevention (dlp). Xie verwacht ook meer van de nieuwe FortiSandbox te verkopen. Dit is een moderne applicatie die bedrijven een instrument in handen geeft om APT’s (Advanced Persistent Threats) te bestrijden.

UTM

De lancering van Fortinet's Connected UTM Platform was een van de hoogtepunten van het evenement. Door het integreren van de flexibiliteit van Fortinet's UTM-apparatuur, draadloze toegangspunten, draadloze WAN- extender en switch producten, profiteren bedrijven van beleid- en toegangscontrole, bescherming tegen bedreigingen en zakelijke stabiliteit, aldus Fortinet.

FortiGate

Naast deze lancering gaf Fortinet ook aandacht aan de FortiGate D- serie netwerk security appliances, dat gebruik maakt van de nieuwste NP6 ASIC. De FortiGate - 3700D datacenter firewall werd eind 2013 aangekondigd, en combineert hoge netwerksnelheid met netwerkbeveiliging. Nieuwe modellen van de D-serie worden dit jaar op de markt gebracht. De appliances bieden een oplossing voor verschillende organisaties, zoals universiteiten, datacenters of bedrijven met nevenvestigingen, terwijl ook de standaard voor de prijs per beschermde gigabit en poort, het energieverlies en ruimte per gigabit opnieuw wordt ingevuld, aldus Fortinet.

Awards

Tijdens de Fortinet Global Partner Conference werden er awards aan de volgende prijswinnaars gegeven:

Top Resellers: ACP (Oostenrijk – EMEA); Nicstech (Korea – APAC); CDW (U.S); Telefonica (Brazilië – LATAM)

Top Distributeurs: Veracomp (Polen – EMEA); SCSK (Japan – APAC); Ingram Micro (U.S); Grupo Dice (Mexico – LATAM)

VIP Partners: DCI (Frankrijk – EMEA); NTT Communications (Japan – APAC); Security Confidence (U.S); Secure Sense (Canada); NCT Informatica (Brazilië – LATAM)

Nieuw talent van het Jaar: DataCentrix (Zuid-Afrika – EMEA); Pacific Intech (Maleisië – APAC); Enterprise Integration (U.S); Neo Secure (Chili – LATAM)

"De Global Partner Conference van dit jaar was onze grootste tot nu toe, met meer dan 1.300 aanwezige partners en distributeurs," vertelt Patrice Perche, senior vice president van International Sales and Support voor Fortinet in een persbericht. "In 2013 hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt omdat we volgens IDC de derde grootste netwerk security leverancier wereldwijd zijn, en hiermee Juniper vervangen. Dit succes is voor een groot deel te danken aan de uitstekende inzet en het werk van onze partners. De conferentie bood ons de gelegenheid om onze partners te feliciteren met hun belangrijke resultaten, maar ook om onze nieuwste technologische innovaties delen en business strategieën te bespreken die erop gericht zijn oplossingen te bieden voor de toenemende en snel veranderende eisen van onze eindgebruikers."

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security