Juniper Networks expandeert na NetApp ook bij Chipshol Vision Plaza
16-01-2014
Deel dit artikel:

Juniper Networks expandeert na NetApp ook bij Chipshol Vision Plaza

 

De Amerikaanse netwerkspecialist Juniper Networks gaat haar activiteiten in Nederland uitbreiden en doet dat in het door Chipshol ontwikkelde Vision Plaza te Schiphol-Rijk. Met eigenaar Chipshol is overeenstemming bereikt over een nieuw huurcontract waarbij Juniper gefaseerd door kan groeien van 3.700 m2 naar 5.400 m2. Eerder breidde ook storage leverancier NetApp haar activiteiten uit in Vison Plaza, dat ca. 24.000 m2 beslaat.

Als grootste particuliere gebiedsontwikkelaar in de Schiphol-regio meldt Chipshol in een persbericht zich altijd in te zetten op het aantrekken en faciliteren van hoogwaardige groeibedrijven die hoge eisen stellen aan de werkomgeving. "Bij de ontwikkeling van Vision Plaza lag dan ook de nadruk op kwaliteit. Zo werd onder het door veel groen, waterpartijen en een plein omgeven gebouw een half verdiepte parkeergarage met 700 plaatsen aangelegd. Hetpand wordt voorzien van groene energie en heeft op het gebied van CO2-uitstoot de certificering Zero Emission."

Mede vanwege de hoge kwaliteit van Vision Plaza, de uitstekende glasvezel connectiviteit en het actieve "on-site" beheer door Chipshol besloot Juniper Networks de expansie van haar activiteiten in Vision Plaza onder te brengen. Het hoofdkantoor van het Amerikaanse bedrijf in Vision Plaza biedt nu werk aan 210 mensen, uit te breiden naar 300. De transactie tussen Chipshol en Juniper Networks werd begeleid door AC Niellsen Ltd. te Londen.

Gebiedsontwikkelaar Chipshol is voornemens binnen Vision Plaza de hoogwaardige datacenter-voorzieningen verder uit te breiden. Dat gebeurt op basis van de internationaal geldende Tier III Standard. Het betreft onder meer afzonderlijk te beveiligen datarooms van elk maximaal 1.000 m2.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken