Redactie - 19 januari 2014

Dell ontkent grote ontslagronde


Dell ontkent dat er wereldwijd een grote ontslagronde komt waarbij 9000 sales- en marketingposities zouden vervallen, zoals The Register eerder meldde.

De ontslagen zouden vooral vallen rond de pc-business voor consumenten. Michael Dell (foto) zegt hard bezig te zijn meer een leverancier te worden van datacenter, serverruimtes, enterprise services en software oplossingen. Ook blijft de pc-business belangrijk.

Channel

Dell zegt dat het artikel en het aantal mogelijke ontslagen van The Register niet kloppen. Wel staat in de verklaring dat Dell zijn organisatie optimaliseert en dat het invloed kan hebben op zijn werknemers. Dell wil zijn klanten via de channel online en direct blijven benaderen. Daarvoor wordt geld vrijgemaakt voor sales en trainingen.
 
De laatste maanden optimaliseert Dell zijn zaken sinds het van de beurs is. In november 2013 werd de sales organisatie aangepakt waarbij indirect sales met direct sales is samengevoegd. De bedoeling is dat er meer via channel partners wordt verkocht. Daar moeten veel direct sales mensen aan wennen. Dell heeft verder in december 2013 een aantal werknemers een vrijwillige vertrekregeling aangeboden. 

Door: Witold Kepinski
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!