Redactie - 22 januari 2014

StorageCraft viert tiende verjaardag

 

Het Amerikaanse StorageCraft, leverancier van back-up en recovery software, viert 10de verjaardag, zo meldt Jeff Shreeve, medeoprichter, voorzitter en CEO van StorageCraft.

In december 2003 werd het bedrijf opgestart door de vijf oprichters die vandaag nog steeds betrokken zijn bij de dagelijkse leiding ervan. Hun doel was de ontwikkeling van een snelle oplossing voor recovery voor servers, desktops en laptops.

StorageCraft levert ShadowProtect, een software oplossing voor gemakkelijke back-up en recovery. De software suite ShadowProtect werd uitgebreid en biedt vandaag producten voor thuisgebruik, servers, Exchange e-mail systemen en virtuele systemen.

Naast ShadowProtect zit in StorageCraft Recover-Ability, de oplossing voor mkb bedrijven en de tool StorageCraft ImageManager. Verder is er StorageCraft Cloud Services die onlangs op de markt werd gebracht. 3500 StorageCraft partners gebruiken de software voor het aanbieden van managed services.

Eind 2013 telde StorageCraft nagenoeg 200 medewerkers, verkoopactiviteiten in zes werelddelen en regionale kantoren in Australië, Japan en Ierland.

MGK Technologies

In oktober zette StorageCraft een stap om zijn groei te bewerkstelligen door het openen van een nieuwe internationale vestiging in Cork (Ierland). Deze vestiging is vooral bedoeld om support te verlenen aan het netwerk van distributeurs buiten de Verenigde Staten.

Deze nieuwe uitbreiding benadrukt de wil van StorageCraft om de banden met de Europese partners aan te halen en ze bij te staan bij de groeiende verkoop van hun oplossingen. Dit was ook de gelegenheid om het vertrouwen te hernieuwen in MGK Technologies, exclusieve distributeur voor Benelux. Hierbij werd ook de technische en commerciële ondersteuning in de verf gezet die door het Luxemburgse bedrijf aan zijn dealers wordt geboden.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!