Software AG richt Intelligent Business Operations-divisie op
21-01-2014
Deel dit artikel:

Software AG richt Intelligent Business Operations-divisie op


Software AG gaat een Intelligent Business Operations (IBO)-divisie oprichten die organisaties in staat moet stellen sneller te reageren op inzichten verkregen uit big data.

Het Intelligent Business Operations Platform van Software AG brengt verschillende producten samen in één enkel in-memory-platform. Deze producten zijn: Terracotta Universal Messaging en Big Memory voor communicatie, opslag en analyse van in-memory big data: Apama voor continue analyse en intelligente acties voor het vinden van en reageren op kansen en bedreigingen; Process Performance Management (PPM) en Optimize voor het traceren van historische en live prestaties van bedrijfsprocessen tegen afgesproken service levels: Presto voor visualisatie en het ontdekken van patronen.

Door deze producten te combineren stelt IBO organisaties in staat snel te reageren om real-time als historische gegevens te analyseren, de daaruit voortvloeiende inzichten te visualiseren en dynamische bedrijfsprocessen te bieden, waarmee de volgende zakelijke beslissing snel uitgevoerd kan worden - allemaal op hetzelfde platform.

Ter ondersteuning van dit strategische initiatief heeft Software AG een aantal nieuwe versies van bestaande producten geïntroduceerd die inspelen op de vereiste integratie van IBO-producten. Dit zijn versie 5.1 van het Apama-platform, versie 9.5 van Universal Messaging en versie 4.1 van Terracotta BigMemory. Apama 5.1, Universal Messaging 9.5 en BigMemory 4.1 zijn nu beschikbaar.

Volgens Gartner is IBO een van de belangrijkste IT-trends voor 2014. Het is de volgende stap in Business Process Management (BPM), aldus het onderzoeksbureau.

Door: Witold Kepinski 
 
 

Terug naar nieuws overzicht