Redactie - 20 januari 2014

IBM doet weer een poging om zijn x86 server divisie te verkopen, Lenovo heeft mogelijk interesse


IBM doet weer een poging om zijn x86 server divisie te verkopen. Dit meldt de Wall Street Journal die Dell en Lenovo als mogelijke kopers beschrijft. Lenovo heeft aangegeven dat het in gesprek is met een leverancier, maar noemt IBM niet bij naam.

IBM en Lenovo staakten de onderhandelingen over verkoop van IBM x86 servers in mei 2013. Ze zouden niet eens zijn over de prijs. Naar verluidt blijven de twee bedrijven wel contact houden voor mogelijke gesprekken in de toekomst,

De Chinese hardwareleverancier Lenovo wil graag de IBM x86 server hardware divisie kopen. IBM wil hier mogelijk van af omdat dit onderdeel minder omzet doet dan verwacht, onder andere doordat meer klanten hun data en applicaties in de cloud zetten.

Blade 

CEO Yang Yuanqing ze eerder met een 'partij' in onderhandeling te zijn zonder de naam IBM te noemen. Het gaat hierbij mogelijk om de IBM System x oplossingen zoals de Intel en AMD gebaseerde tower, rack en blade servers. De vraagprijs is tussen de 5 en 6 miljoen dollar, zo melden insiders.

Door: Witold Kepinski 
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!