Redactie - 20 januari 2014

Apple icoon Steve Wozniak spreekt op CeBIT 2014 in Hannover

 

Apple icoon Steve Wozniak (foto) bezoekt de CeBIT 2014 in Hannover. Hij zal spreken tijdens de CeBIT Global Conferences.

Wozniak groeide op in het Californische Sunnyvale en leerde op de high school Apple-medeoprichter Steve Jobs kennen. Na de high school gingen ze beiden bij computerbedrijven in Silicon Valley werken; Wozniak bij HP en Jobs bij Atari. Ze bleven contact houden en ondertussen behaalde Wozniak zijn graad in computertechniek aan de Universiteit van Berkeley. Wozniak was in de begintijd van Apple de technicus van het bedrijf. Hij was verantwoordelijk voor de eerste versies van het besturingssysteem en de hardware van de Apple I en de beroemde Apple II, de eerste echte pc die tot de komst van de Commodore 64 de meest succesvolle pc zou zijn.

Burgerrechten

1985 verliet Wozniak Apple. Hij ondersteunde scholen in Los Gatos met nieuwe technologie, richtte de digitale burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation op en sponsorde het Tech Museum, het Silicon Valley Ballet en Children’s Discovery Museum in San Jose. Wozniak is ook betrokken bij storage leverancier Fusion-io.

De redacties van Dutchtitchannel.nl en Executive-people.nl zijn tussen 9 en 12 maart aanwezig op de CeBIT 2014 beurs in Hannover en doen verslag.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!