Pure Storage CEO Scott Dietzen verwacht snellere migratie van disk arrays naar all-flash arrays
21-01-2014

Pure Storage CEO Scott Dietzen verwacht snellere migratie van disk arrays naar all-flash arrays

 

Pure Storage, de aanbieder van FlashArray, een all-flash enterprise storage oplossing, maakt bekend dat het zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt versterkt. Pure Storage, dat bijna een jaar aanwezig is in EMEA, heeft het Pure Storage Partner Programma (P3) uitgebreid tot meer dan 40 bedrijven binnen Europa. Bovendien zegt het bedrijf in de regio een verkoopgroei van meer dan 100 procent te hebben gerealiseerd.

Hindernissen

Tijdens een bijeenkomst in de Beurs van Berlage in Amsterdam zei CEO Scott Dietzen: "Flash is al de vervanging voor de mechanische schijf voor consumenten. Flash opslag heeft voor een ware revolutie gezorgd; van smartphones en mobiele computers tot zoekopdrachten op internet en social media. Pure Storage versnelt deze transformatie voor bedrijven door het verwijderen van de resterende hindernissen op het gebied van kosten en compatibiliteit. Uiteindelijk zal de wereldwijde jaarlijkse uitgave van 15 miljard dollar per jaar verschuiven van disk arrays naar all- flash-opslag, zo is de verwachting."
 
Pure Storage Partner Programma (P3)

Dietzen voegt eraan toe: "Om aan de groeiende vraag van all-flash storage - onder de prijs van de traditionele schrijf te kunnen voldoen - heeft Pure Storage in 2013 kantoren geopend in heel EMEA. Echter het zijn echt onze partners in deze regio die het verschil hebben gemaakt. Partners zijn onder andere Unisys en Enterprise IT Solutions. Klanten zijn onder andere Antea Group en RAM Infotechnology, een speler in ICT-outsourcing markt."

Enterprise IT Solutions (EIS), storage specialist en storage innovatie deskundige en SVAR partner van Pure. Willem Manten, CEO Enterprise IT Solutions (EIS) zegt: "Pure Storage heeft behoefte en kennis gebundeld tot een unieke enterprise storage oplossing die klanten voorziet in een oplossing die vraagstukken van nu en toekomst beantwoordt. Traditionele weerstand tegen flash is door Pure gekapitaliseerd door met hun oplossing complexe ICT storage vraagstukken te beantwoorden. Een bijkomend iets is dat het niet alleen kostenbesparend werkt (Implementatie-Beheer-Onderhoud-Ruimte-Eenvoud) maar ook de energie behoefte met >50% verlaagd. We zijn niet alleen blij en trots dat wij voor de Benelux markt Pure-partner zijn maar zien in dat wij het ingrediënt hebben om gezamenlijk de data-opslag markt volledig te doen veranderen. En dit is slechts het begin van de innovaties die wij gezamenlijk zien met Pure."

Financiering

In augustus 2013 kondigde Pure Storage een financieringsronde met topinvesteerders aan voor 150 miljoen dollar, wat het grootste particuliere financieringsevenement was in de geschiedenis van de opslagbranche. Tot nu toe heeft Pure een kapitaal van 245 miljoen dollar opgebouwd en voert het een agressieve expansiestrategie naar strategische geografische markten in heel Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Australië en Nieuw Zeeland en Azië.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage