Witold Kepinski - 22 januari 2014

Trend Micro start 'Let's talk about it' initiatief

Trend Micro, specialist op het gebied van beveiligingssoftware, introduceert Let’s talk about it. Dit initiatief van Trend Micro en gespecialiseerde partners, heeft als doel de kennis en het bewustzijn rondom security te vergroten. Dit door het organiseren van kennissessies voor it-managers.

Uitdagingen
De ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit gaan snel, met als gevolg dat cybercriminelen er steeds vaker in slagen om gevoelige informatie of geld van organisaties te stelen. Eerder voorspelde Trend Micro dat er in 2014 maandelijks een groot datalek aan het licht zal komen en dat cybercriminelen zich nog vaker zullen gaan richten op geavanceerde, gerichte aanvallen (advanced persistent threats). Vier op de tien Nederlandse bedrijven is al eens bewust slachtoffer geworden van een cyberaanval, blijkt uit onderzoek onder 500 Nederlandse bedrijven. Daarnaast verwacht Trend Micro een toename van aanvallen via mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Steeds meer bedrijven virtualiseren (een deel van) de infrastructuur waardoor het beheer en het beveiligen ervan steeds lastiger wordt.

Gratis aanmelden
Centraal in de kennissessies staan de security-uitdagingen van it-managers op het gebied van cybercrime, mobile security en beveiliging van de cloud en het datacenter. Nederlandse it-managers kunnen zich gratis inschrijven voor één van de kennissessies die door het hele land plaatsvinden en elk een specifiek thema hebben. Na de aanmelding worden zij uitgenodigd om hun input voorafgaand aan de sessie te delen. Op deze manier is de it-manager er zeker van dat er een oplossing wordt gevonden voor, of antwoord wordt gegeven op zijn specifieke security-uitdaging.

Aanmelden voor één van de sessies kan vanaf vandaag gratis via www.letstalkabout-it.nl. Vrijblijvend op de hoogte blijven van security-nieuws en de geplande kennissessies kan via dit formulier.

Partners
Op dit moment zijn de volgende partners aangesloten bij Let’s talk about it: Amitron, B-Able, CAM, DitP, ITON, Kahuna, Unit4, Qi ict, Imtech ICT en Open Line. Binnenkort zullen er meer partners aan dit initiatief worden toegevoegd.

Tonny Roelofs (foto), Country Manager van Trend Micro in Nederland: “Eind vorig jaar vierden wij ons 25-jarige bestaan. Innovatie is en blijft één van onze belangrijkste drijfveren van ons succes en dat kunnen wij niet zonder de hulp van onze partners. Let’s talk about it is een logische stap waarin we onze kennis, en die van onze gespecialiseerde partners, bundelen en delen met Nederlandse organisaties. Hoe meer kennis je als organisatie bezit, hoe beter je in staat bent om jezelf en je klanten te beschermen. Dat daar behoefte aan is blijkt onder meer uit het feit dat diverse organisaties zich al hebben aangemeld, van grote bedrijven tot overheidsorganisaties.”

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!