Redactie - 24 januari 2014

Ruckus introduceert Wi-Fi analytics platform

 

Met SmartCell Insight heeft Ruckus Wireless een product ontwikkeld waarmee operators grootschalige analyse en monitoring op hun Wi-Fi netwerk kunnen doen. Het is een volgende stap in het complementeren van de carrier-class Wi-Fi oplossingen van Ruckus Wireless.

Ruckus SmartCell Insight is het eerste carrier-class Wi-Fi analytics platform dat in staat is om op deze schaal te opereren. Door gebruik te maken van Big Data technologie kan historische data over meerdere jaren verzameld worden en is het software platform in staat om data van honderdduizenden access points en miljoenen gebruikerssessies te analyseren. SmartCell Insight ondersteunt network operators met essentiële gegevens over het Wi-Fi netwerk om hen in staat te stellen prestaties te optimaliseren en de duurzaamheid van het netwerk te waarborgen.

Wereldwijd kiezen operators voor Wi-Fi als radio access network (RAN) technologie om de capaciteit op het netwerk te vergroten. Voor operators is het van cruciaal belang om inzicht te hebben in de prestaties van het netwerk en de activiteit van gebruikers om trends te ontdekken en hierop te kunnen reageren. Conventionele Wi-Fi analytics tools bleken niet in staat het toenemende aantal gebruikers, devices en verkeer op Wi-Fi netwerken te verwerken. Als Wi-Fi partner van operators wereldwijd was dit de drijfveer SmartCell Insight te ontwikkelen.

SmartCell Insight zal in 2014 wereldwijd worden gereleased. Voor beschikbaarheid in Nederland kan contact gezocht worden met Alcadis, Carrier Partner van Ruckus Wireless in de Benelux.

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!