Redactie - 24 januari 2014

Coraid krijgt kapitaalinjectie van 29,3 miljoen dollar voor uitbouw ethernet storage aanbod

 

Coraid krijgt een kapitaalinjectie van 29,3 miljoen dollar voor uitbouw ethernet storage aanbod in de cloudmarkt. Er is nu in totaal 114,3 miljoen dollar opgehaald. Het bedijf staat sinds september 2013 onder leiding van David Kresse. Keith Carpenter doet de worldwide sales.

Coraid is een scale-out oplossing op basis van het ATA over Ethernet protocol (AoE). Coraid resellers in Nederland zijn onder andere Datapulse en Truebit. Ze zijn zeer positief over de ethernet storage technologie. "AoE heeft als grote voordeel dat het zeer efficient is en daardoor sneller dan bijvoorbeeld iSCSI of Fiberchannel over Ethernet (FCoE). Daarnaast heeft Coraid een zeer schaalbaar concept waarbij capaciteit, performance en functionaliteit nagenoeg onafhankelijk van elkaar kunnen worden toegevoegd", alus Datapulse op zijn website.

ATA over Ethernet is het meest eenvoudige transport protocol over Ethernet netwerken waardoor het netwerk compact en zeer snel wordt. zo meldt Truebit: "AoE leent zich dus uitstekend als transportmedium voor grote hoeveelheden data. Zo ook voor dataopslag via RAID-systemen. Bovendien is AoE veel goedkoper dan iSCSI en FibreChannel en biedt het meerdere Petabytes aan opslag.”

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!