Redactie - 30 januari 2014

Facebook kiest voor CA Data Center Infrastructure Management (DCIM)

 

Facebook maakt gebruik van CA DCIM (CA Data Center Infrastructure Management) van CA Technologies. Het internetbedrijf hanteert deze software om miljoenen energie-gerelateerde data van IT-bronnen uit haar datacenters bijeen te brengen en zodoende het energieverbruik terug te dringen. Daarnaast kunnen zij hierdoor de energievoorziening efficiënter inrichten, zo melden de twee Amerikaase IT-bedrijven tijdens de Open Compute Project Summit 2014.

Proof-of-concept

Facebook heeft een aantal DCIM-leveranciers onderworpen aan een intensief evaluatieproces. CA Technologies was één van de twaalf leveranciers die werd overwogen en een proof-of-concept heeft voltooid. Dit werd gevolgd door een uitgebreid proefproject in een datacenter met een oppervlakte van ruim 9000 vierkante meter. Na voltooiing van het proefproject werkten Facebook en CA samen aan een maatoplossing voor de energiebehoeften van DCIM's voor nu en in de toekomst. Hierbij werd rekening gehouden met technologische innovatie en het vermogen van CA Technologies om snel en schaalbaar werk te leveren. Tot slot werkten de twee bedrijven samen om de zakelijke doelstellingen van Facebook aan te passen en af te stemmen.

Open Compute Project Summit 2014

De IT-afdeling van Facebook kan zijn energiegegevens nu in hun bredere DCIM-systeem opnemen voor een nog vollediger beeld van de totale status van het systeem. Daarnaast kunnen zij alle gegevens tegelijkertijd analyseren. Hierdoor kan Facebook beter onderbouwde beslissingen nemen op het gebied van efficiëntie en het verlagen van kosten, aldus Tom Furlong, VP Infrastructure Data Centers bij Facebook. "Wij zijn dan ook voortdurend op zoek naar manieren om onze datacenters te optimaliseren. Het bijeenbrengen van onze energie-gerelateerde informatie op een centrale plek, was daar een van de kernvereisten voor."

CA DCIM biedt Facebook dan ook een op het web gebaseerde gecentraliseerde oplossing voor het bewaken van de energievoorziening, koeling en omstandigheden in het datacenter. Facebook presenteerde de eerste resultaten van de implementatie van CA DCIM tijdens de Open Compute Project Summit 2014.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!