Redactie - 30 januari 2014

WatchGuard maakt netwerkbeveiliging ook inzichtelijk op Microsoft Hyper-V

 

IT-securityleverancier WatchGuard Technologies breidt zijn netwerkbeveiligingsplatform WatchGuard Dimension uit naar IT-netwerken die zijn gevirtualiseerd met Microsoft Hyper-V. Met de oplossing krijgen organisaties real-time inzicht in kwetsbaarheden en kritieke voorvallen op hun IT-netwerk. Het platform was al beschikbaar voor VMware-omgevingen.

Samen met de uitbreiding met Microsoft Hyper-V verbetert de fabrikant de schaalbaarheid, beschikbaarheid en zichtbaarheid van het Dimension-platform. Veel organisaties gebruiken het als aanvulling op XTM, de Unified Threat Management-oplossing van WatchGuard Technologies.

Een van de bedrijven die WatchGuard Dimension nu al gebruikt op Hyper-V, is het Amerikaanse Oasis Technologies. Deze aanbieder van managed security services stelt met het platform uitvoerige rapporten voor zijn klanten samen. Zij kunnen de rapporten in real-time opvragen of ze zelfs automatisch laten opmaken. De rapporten bieden een overzicht van de grootste netwerkgebruikers, bedreigingen en mogelijke inbreuken op de compliancy.

Netwerkbeveiliging

56 procent van de informatiebeveiligingsexperts vindt dat hun organisatie te weinig personeel heeft op dit vakgebied. Dat blijkt uit recent onderzoek van Frost & Sullivan onder ruim twaalfduizend ondervraagden. WatchGuard Dimension is een toepassing ter verlichting van het werk van informatiebeveiligers, vooral in middelgrote organisaties waarvan de IT-afdeling onder druk staat. De belangrijkste informatie over de netwerkbeveiliging is snel voorhanden zodat het in beleid kan worden omgezet.

WatchGuard Dimension is kosteloos beschikbaar als virtuele appliance voor organisaties die XTM gebruiken. De nieuwste versie van het platform koppelt en schaalt sneller dan ooit met externe en gedeelde databases. De toepassing is ook beter zichtbaar in het netwerk door dynamic hostname resolution. De helpdesk wordt bovendien vóór april 2014 meertalig.

Meer informatie over recente upgrades en een testversie van Dimension is hier te vinden.

Door: Witold Kepinski
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!