Redactie - 30 januari 2014

Forrester Research: 'Mobile Device Management worden op termijn gratis'


Steeds meer werknemers nemen mobiele apparaten mee naar de werkvloer. Een Bring Your Own Device (BYOD)-beleid is hierdoor in ieder bedrijf nagenoeg onmisbaar. Een Mobile Device Management-oplossing helpt bedrijven mobiele apparaten op de werkvloer te beheren en is een onmisbaar onderdeel van een BYOD-beleid. Goed nieuws voor bedrijven die nog geen MDM-oplossing hebben aangeschaft. De prijzen dalen steeds verder!

Tyler Shields van Forrester Research schrijft in een blogpost dat MDM-oplossing in hun functionaliteiten worden beperkt door de mobiele besturingssystemen iOS en Android. MDM-oplossingen kunnen zich hierdoor nauwelijks onderscheiden van concurrenten, waardoor de prijzen flink onder druk staan. Leveranciers van dergelijke oplossingen hebben de laatste tijd de prijs van hun MDM-oplossingen dan ook steeds verder verlaagd. Forrester Research verwacht dat deze trend zich in de toekomst blijft voortzet.

Forrester verwacht zelfs dat MDM op termijn volledig gratis wordt. Veel van dergelijke oplossingen bieden op dit moment in essentie alleen de mogelijkheid Grote spelers in de MDM-markt zouden op dit moment al bezig zijn om oplossingen te ontwikkelen die meer functionaliteiten bieden dan het wissen, vergrendelen en lokaliseren. Denk hierbij aan extra beveiligingsfuncties voor het bedrijfsnetwerk en bedrijfsapplicaties, maar ook aan systemen waardoor werknemers mobiel efficiënter kunnen samenwerken.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!