Redactie - 01 februari 2014

ITB2 Datacenters breidt capaciteit meet-me-rooms (MMR) uit in datacenter Apeldoorn


ITB2 Datacenters, aanbieder van colocatie diensten in Nederland, heeft de capaciteitsuitbreiding afgerond van de twee meet-me-rooms (MMR) in zijn datacenter in Apeldoorn. De verdubbeling van de beschikbare capaciteit in de meet-me-rooms is ter voorbereiding op de verwachte uitbreiding van fiber connectiviteit in de komende maanden.

“De capaciteitsuitbreiding in de meet-me-rooms maakt het voor nieuwe telecom carriers gemakkelijker om hun fibers bij ons datacenter in Apeldoorn binnen te brengen en hun diensten aan onze colocatie klanten ter beschikking te stellen,” zegt Niels Hensen (foto), directeur en eigenaar van ITB2 Datacenters. “De uitbreiding van de connectiviteit-infrastructuur biedt nieuwkomers een plug-and-play aansluitingsconcept, wat een snelle realisatie van fiber connectiviteit met het datacenter mogelijk maakt.”

Datavloer

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn is middels 4 tracés over 2 fiberrooms (omwille van redundantie) met de buitenwereld ontsloten. De meet-me-rooms bevinden zich aan de oost- en westzijde van het datacenter. In de afgesloten ruimtes, losgekoppeld van de datavloer, kunnen telecom carriers en andere connectiviteitsaanbieders hun netwerken voor klanten van ITB2 Datacenters ontsluiten. Ook kunnen netwerkaanbieders en colocatie klanten in deze ruimtes interconnectiviteit tussen netwerken en datacenters realiseren.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!