Redactie - 31 januari 2014

Steeds meer mobiele malware duikt op


Steeds meer malware die specifiek op mobiele apparaten is gericht duikt op. Gedurende ieder moment in het vierde kwartaal van 2013 waren meer dan 11,6 miljoen mobiele apparaten met malware besmet. Mobiele beveiliging wordt zeker voor bedrijven dan ook steeds belangrijker.

De hoeveelheid mobiele apparaten op de werkvloer neemt toe. Steeds meer werknemers nemen persoonlijke mobiele apparaten mee naar de werkvloer. Dit maakt het steeds lastiger alle mobiele apparaten op de werkvloer goed te beveiligen. De stijging van het aantal met malware geïnfecteerde mobiele apparaten is voor bedrijven dan ook slecht nieuws.

Klein percentage
De 11,6 miljoen besmette apparaten zijn overigens slechts een klein deel van de totale hoeveelheid mobiele apparaten in roulatie. Slechts 0,55 procent van alle mobiele apparaten is gedurende het vierde kwartaal van 2013 besmet met malware. 60 procent van deze apparaten is een smartphone.

De hoeveelheid besmette apparaten stijgt echter wel hard. Ten opzichte van 2012 is de hoeveelheid mobiele malware in 2013 maar liefst vertwintigvoudigd.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!