Redactie - 01 februari 2014

VMware weert Veeam en Nutanix stands tijdens VMware Partner Exchange (PEX)

 

VMware vraagt bepaalde storage partners zich in te houden tijdens de VMware Partner Exchange (PEX) die tussen 10 en 13 februari wordt gehouden wordt in San Francisco. Het zou gaan om Veeam en Nutanix die dit jaar geen beursstand hebben.

Veeam, leverancier van backup en data protection software voor virtuele cloudomgevingen, blijft gedwongen thuis. Veeam, dat snel groeit met channel partners, pakte tijdens VMworld 2013 in Barcelona nog flink uit en gaf een feest met gratis drank en hapjes in club-restaurant Shoko. Op de PEX komen wel concurrenten Symantec, Zerto en PHD Virtual, zo blijkt uit de PEX-lijst. Mensen van Veeam zullen wel rondlopen tijdens de beurs.

Nutanix

Nutanix, die een san-loze convergentie infrastructuuroplossing biedt blijft ook thuis. Ook Nutanix vierde feest tijdens VMworld 2013 in Barcelona omdat het sterk groeit in de EMEA-regio. Mensen van Nutanix zijn wel aanwezig tijdens PEX en er is een Nutanix borrel. Nutanix werkte eerst nauw samen met VMware, maar haalt nu ook de banden aan met Microsoft, zoals rond Hyper-V.

VSAN

VMware wil mogelijk zijn eigen software promoten zoals de Data Protection Advanced (gebaseerd op EMC Avamar) en VMware Virtual SAN (VSAN), een software-defined storage oplossing die werkt met de VMware vSphere private cloud en virtualisatie platform. Pure Storage en Nimble Storage zouden ook mogelijk beperkingen hebben, maar zijn wel aanwezig op de beurs.

VMware heeft eerder bepaalde leveranciers beperkt. In 2009 kregen Microsoft en Citrix kleine stands toegewezen. 

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!