Redactie - 07 februari 2014

Security professionals kunnen zich voortaan ook in Den Haag specialiseren


Security professionals kunnen voortaan in Den Haag terecht om de laatste kennis op het gebied van digitale veiligheid op te doen. Universiteit Leiden, TU Delft en de Haagse Hogeschool richten onder de gezamenlijke naam Cyber Security Academy The Hague (CSA) een campus op waar gestart wordt met de masteropleiding Cyber Security.

De opleiding wordt gegeven op de campus van The Hague Security Delta in het Haagse Beatrixkwartier. CSA is een platform voor kennisontwikkeling en opleidingstrajecten voor hoger opgeleide security professionals. Allerlei partijen zijn geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe opleiding. Denk hierbij aan beveiligingsexperts van het Nederlandse beveiligingsbedrijf FOX-IT, experts van telecomprovider KPN en accountantsorganisatie KPMG.

Kennis verwerven
"In de opleiding Cyber Security Management verwerft u kennis van de vele verschijningsvormen van digitale informatievoorziening, de relevante dreigingen, de maatregelen, de organisatie van cyber security en het managen ervan. U leert theoretische modellen van cybersecuritymanagement te vertalen naar en toe te passen in uw praktijk. Dit uiteraard aan de hand van de meest actuele inzichten en ontwikkelingen", schrijft de Haagse Hogeschool op zijn website over de opleiding Cyber Security.

De masteropleiding in Den Haag is zeker niet de enige opleiding die security professionals in Nederland kunnen volgen. De Radboud Universiteit Nijmegen is in september 2013 van start gegaan met de eerste universitaire bacheloropleiding cybersecurity in Nederland. Ook is een éénjarige masteropleiding System and Network Engineering beschikbaar bij de Universiteit van Amsterdam. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) meldt daarnaast dat de Radboud Universiteit Nijmegen, Technische Universiteit Eindhoven en Universiteit Twente al langer samenwerken om het Kerckhoffs Institute op te zetten. Onder deze naam wordt een tweejarig masterprogramma moet aan alledrie deze universiteiten worden aangeboden.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!