Redactie - 07 februari 2014

AVM geeft belangrijke veiligheidsaanwijzing voor gebruikers FRITZ!Box

 

In de afgelopen dagen zijn er enkele gevallen van telefoonmisbruik gemeld in verband met de FRITZ!Box. In deze gevallen heeft vermoedelijk toegang tot de router op afstand plaatsgevonden en werden telefoondiensten gebeld waaraan extra kosten zijn gekoppeld. Op basis van onze actuele kennis van zaken gaan wij ervan uit dat de toegangsgegevens van de FRITZ!Box voorafgaand aan de aanvallen bekend waren bij de daders.

Hoe de daders aan de toegangsgegevens zijn gekomen wordt momenteel onderzocht. AVM werkt nauw samen met de opsporingsautoriteiten om dit te achterhalen en de bekende gevallen op te lossen.

De aanval kan alleen gebruikers treffen die de toegang op afstand via het internet hebben toegestaan, bijvoorbeeld met de MyFRITZ!-dienst. Standaard zijn deze functies uitgeschakeld.

Als tijdelijke veiligheidsmaatregel raadt AVM alle FRITZ!Box gebruikers die de toegang vanaf afstand hebben geactiveerd aan deze uit te schakelen. Een handleiding hiervoor – en voor andere diensten binnen de FRITZ!Box – is op deze adviespagina’s http://www.avm.de/en/Sicherheit/advice.html te vinden.

Na de-activatie van de internettoegang via HTTPS (Port 443) zijn FRITZ!Box-diensten zoals MyFRITZ! en FRITZ!NAS, evenals de gebruikersinterface fritz.box, niet meer vanaf afstand bereikbaar. Thuis blijven alle internet- en thuisnetwerkfuncties op een veilige manier beschikbaar.

Op www.avm.de houdt AVM u op de hoogte over de meest recente ontwikkelingen.

Door: Witold Kepinski

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!