VMware Virtual SAN (VSAN) krijgt partner ecosysteem

VMware Virtual SAN (VSAN) krijgt partner ecosysteem

VMware Virtual SAN (VSAN) krijgt partner ecosysteem

11-02-2014

VMware Virtual SAN (VSAN) krijgt partner ecosysteem

 

VMware, introduceert tijdens zijn VMware Partner Exchange 2014 in San Francisco de ondersteuning van een breed partner ecosysteem voor VMware Virtual SAN.

VMware Virtal SAN is VMware’s eerste oplossing op het gebied van Software-Defined Storage. De technologie, momenteel nog in bèta, is gecertificeerd voor hardware-servers en apparaten van Cisco, Dell, EMC, Fusion-io, HGST (WD), HP, IBM, Intel, LSI, Samsung Electronics, SanDisk en Seagate waardoor klanten veel verschillende opties hebben om VMware Virtual SAN te draaien. Naar verwachting is VMware Virtual SAN in het eerste kwartaal van 2014 algemeen beschikbaar.

“De bètaversie van VMware Virtual SAN is goed ontvangen door de VMware-community. Met meer dan tienduizend registraties is het zelfs een van de meest succesvolle bètaprogramma’s tot nu toe bij VMware”, zegt John Gilmartin, vice president en general manager, SDDC Suite Business Unit bij VMware. “Die animo zorgt ervoor dat het volledig wordt ondersteund door onze hardware- en storagepartners. De inzet van onze partners om hun hardware- en storage-apparaten te certificeren voor VMware Virtual SAN biedt onze gezamenlijke klanten uitgebreide keuzemogelijkheden en flexibiliteit om in te spelen op software-defined storage-initiatieven.”

VMware Virtual SAN
VMware Virtual SAN, aangekondigd op VMworld 2013 in San Francisco, biedt een nieuwe laag van hypervisor-converged storage. De technologie bundelt hardware-resources van x86-servers met server disks en flashgeheugen om zo snel gedeelde storage voor virtuele machines te creëren. VMware Virtual SAN vereenvoudigt bovendien het storage-beheer en maakt het mogelijk storage-functionaliteiten als software over te dragen binnen de VMware vSphere-kernel.

Met VMware Virtual SAN geeft VMware klanten twee mogelijkheden voor implementatie: VMware Virtual SAN Ready Nodes én een lijst met componenten gebaseerd op hardware die compatibel zijn. VMware Virtual SAN Ready Nodes biedt een overzicht met vooraf geconfigureerde servers die kunnen worden gebruikt met de configuratie en procedures van VMware Virtual SAN. De lijst met compatibele hardware geeft aan door welke Flash-apparaten, Hard Disk Drives (HDD’s), I/O controllers en Solid State Storage het wordt ondersteund en biedt klanten hiermee de flexibiliteit om servers en componenten te selecteren die het beste aansluiten op hun behoeften.

Verwacht wordt dat bij algemene beschikbaarheid meer dan 150 componenten en 10 Ready Nodes worden gecertificeerd met VMware Virtual SAN. In de toekomst zal het aantal aanvullende componenten dat wordt gecertificeerd verder uitbreiden. Lees hier wat partners zeggen over VMware Virtual SAN.

De VMware Compatibility Guide voor VMware Virtual SAN is beschikbaar via: http://www.vmware.com/nl/resources/compatibility/wizard/request.php?deviceCategory=vsan

Prijzen en beschikbaarheid
VMware Virtual SAN is sinds september 2013 als bètaversie beschikbaar en zal in het eerste kwartaal van 2014 algemeen beschikbaar komen. De prijzen zullen tegen die tijd bekend worden gemaakt.

Klanten, toekomstige klanten en partners die geïnteresseerd zijn in het downloaden en testen van VMware Virtual SAN kunnen zich registreren voor de publieke bèta via: http://www.vmware.com/nl/vsan-beta-register.

Door: Witold Kepinski

 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage