Redactie - 14 februari 2014

Solcon en BIT verbinden datacenters met Layer 2 verbinding

 

BIT en Solcon, internet service providers voor zakelijke gebruikers, hebben onlangs hun datacenters in Ede en Apeldoorn direct verbonden met een dedicated glasvezel en eigen DWDM apparatuur.

Met de ingebruikname van de eigen dedicated 10G kanalen is nu ook synchrone replicatie mogelijk tussen de hemelsbreed 35 km van elkaar af liggende datacenters. De nieuwe verbinding is opgeleverd naast de eerder gerealiseerde koppeling tussen BIT en Solcon in Amsterdam en zijn de datacenters nu ook redundant verbonden.

DHPA

BIT en Solcon bieden sinds vorig jaar klanten de mogelijkheid om vanuit twee juridisch gescheiden datacenters in Ede en Apeldoorn dezelfde colocatie diensten af te nemen. Een afnemer van colocatiediensten sluit twee contracten, één met BIT en één met Solcon. Beide datacenters beschikken over het ISO 27001-certificaat en zijn beiden lid van de DHPA. Alex Bik, technisch directeur van BIT: “Eigenlijk zou je deze samenwerking moeten zien als ‘Disaster Recovery nieuwe stijl’. Niet alle bedrijven beschikken over een uitwijklocatie en vaak niet in de laatste plaats vanwege de kosten. Dankzij deze samenwerking bieden we onze klanten zowel een hoge beschikbaarheid als continuïteit. Een combinatie die veel bedrijven zal aanspreken.”

Met de dedicated glasvezel is er voor de klanten van BIT en Solcon een 10 keer zo grote bandbreedte beschikbaar als voorheen en is er tevens de mogelijkheid die bandbreedte gemakkelijk verder uit te breiden. Er is ruimte om op te schalen naar meerdere 10G kanalen. De Layer 1 verbinding heeft een fiberlengte van 60 km tussen de datacenters in Ede en Apeldoorn en heeft een latency van 260ns. Hierdoor is synchrone replicatie mogelijk.

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!