Redactie - 12 februari 2014

Google en VMware bieden Chromebook as-a-service

 

VMware heeft tijdens VMware Partner Exchange 2014 in San Francisco aangekondigd dat het gaat samenwerken met Google om zakelijke desktops te moderniseren door bedrijven veilige, cloud-toegang tot Windows-applicaties, -data en -desktops te bieden op Google Chromebooks.

Deze uitbreiding van de samenwerking tussen Google en VMware biedt zakelijke klanten verbeterde beveiliging van Google Chromebooks, aldus de twee partners. Zo wordt cloud-toegang geleverd tot huidige en legacy-applicaties op een Desktop as a Service (DaaS)-platform van VMware.

DaaS

Sanjay Poonen, executive vice president en general manager, End-User Computing, VMware. "We zijn blij met de uitbreiding van de samenwerking met Google zodat we klanten meer keuze kunnen bieden voor hun zakelijke desktopomgevingen en ze twee technologisch sterke merken achter zich hebben. VMware DaaS en desktopvirtualisatie zorgen ervoor dat Windows-gebaseerde applicaties en desktops kunnen draaien op Google Chromebooks en komen daarmee de belofte van het mobiele cloud-tijdperk na, zonder compromissen."

VSPP

De gezamenlijke oplossing is in eerste instantie beschikbaar voor klanten als een on-premise dienst. Naar verwachting wordt het geleverd als een volledig beheerde, abonnement-gebaseerde DaaS-oplossing van VMware en andere vCloud Service Provider Partners (VSPPs), in de cloud of in hybride implementaties. Gebruikers kunnen toegang krijgen tot hun Windows-toepassingen, -gegevens en -desktops met behulp van VMware Blast HTML5-technologie via een web-based applicatiecatalogus op hun Chromebook. Daarnaast zal VMware Horizon DaaS bedrijven een keuze bieden tussen een Virtual Desktop Infrastructure (VDI)- of Remote Desktop Services (RDS)-verbinding.

Ultramobiel

Met de aankondiging hebben system integrators, resellers en channel partners die willen profiteren van de groeiende vraag naar ultramobiele apparaten zoals Google Chromebooks nu een enterprise-ready oplossing beschikbaar voor hun klanten, die kan helpen de zakelijke desktop te herdefiniëren, zo besluit VMware.

Door: Witold Kepinski

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!