Pink Elephant introduceert nieuwe methodiek voor businessprojecten
14-02-2014
Deel dit artikel:

Pink Elephant introduceert nieuwe methodiek voor businessprojecten

 

Pink Elephant introduceert het Pink Agile Framework, een nieuwe projectmethodiek voor organisaties die efficiënte samenwerking en snelle innovatie mogelijk maakt. "Het Pink Agile Framework is een uiterst toegankelijke methode voor businessprojecten," zegt Piet van Vugt (foto), CEO van Pink Elephant. "Wij gebruiken die zelf organisatiebreed, maar ook in samenwerking met klanten om snel tot concrete bedrijfsresultaten te komen."

De introductie van het Pink Agile Framework is in lijn met de nieuwe weg die Pink Elephant sinds februari is ingeslagen. Het bedrijf voltooide onlangs de transformatie van IT-dienstverlener Nobel naar het nieuwe Pink Elephant, met als doel organisaties beter te kunnen ondersteunen op het gebied van bedrijfsstrategie en innovatie. "Wij zien dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar een goede partner om hun business mee te ontwikkelen," zegt Van Vugt. "Ze willen echter wel zelf de regie houden, met als gevolg dat hun medewerkers eerst bijgeschoold moeten worden op het gebied van agile werken. Het Pink Agile Framework is geboren uit die vraag en sluit uitstekend aan op die behoefte en Best Practices-filosofie. De methode is ontdaan van overbodige complexiteit, snel toepasbaar en organisatiebreed inzetbaar, van marketing en sales tot softwareontwikkeling en beheer."

Eigen methodes
Pink Elephant biedt een breed scala aan trainingen, onder andere op het gebied van Agile Projectmanagement, IT Governance en Cloud. In 2013 werd Pink Education nog uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland. Pink Elephant heeft echter grotere ambities en gaat naast traditionele methodes als Scrum, DSDM, ITIL en PRINCE2 ook steeds meer resultaatgerichte, eigen methodes introduceren. Volgens Jan-Willem Middelburg, directeur Education, ligt het ontwikkelen van nieuwe methodes in lijn met het Pink Elephant gedachtengoed: “Onze ambitie is om wereldwijd de kennisleider te zijn die voorop loopt in het ontwikkelen IT-standaarden en Best Practices. De ontwikkeling van het Pink Agile Framework past in deze lijn. Onze organisatie wil een manier bieden om theoretische modellen te vertalen naar tastbare en concrete resultaten voor onze klanten.”
De ontwikkeling van het Pink Agile Framework is voortgekomen uit praktijkervaring met klanten gedurende diverse projecten. "Elke klant en elk project is anders," zegt Middelburg. "Het Pink Agile Framework heeft veel elementen uit Scrum en DSDM in zich. Deze worden in meer of mindere mate toegepast, afhankelijk van de complexiteit of omvang van een project. Hierdoor kunnen bedrijven sneller agile werken en tot resultaten komen, zelfs als ze er nog geen ervaring mee hebben. Zo houden we maximale grip op projecten, zonder in te leveren op flexibiliteit."

Bedrijfsresultaten
Hoewel agile binnen steeds meer organisaties wordt toegepast, betreft dit vaak alleen softwareontwikkeling. Volgens Van Vugt zit de kracht van agile echter in een geïntegreerde aanpak, die organisatiebreed wordt gedragen. "Softwareontwikkeling en IT zijn slechts een onderdeel van het volledige plaatje," legt Van Vugt uit. "Het Pink Agile Framework gaat uit van de business en ondersteunt in de manier waarop je samenwerkt binnen de hele organisatie. Bedrijfsresultaten zijn weliswaar het einddoel, maar in essentie gaat het om de menselijke kant van innovatie en hoe de IT daar optimaal bij kan ondersteunen. Daar staat Pink Elephant voor."

Door: Witold Kepinski

 

 

Terug naar nieuws overzicht